fbpx
logo
Ligarba Turizm Seyahat Acentası; 1994 yılında İstanbul Harbiye’de kurulmuş 2782 Belge numaralı A grubu seyahat acentasıdır. Ligarba Turizm 2011 yılında IATA'ya üye olmuştur.
20 Yılı aşkın süredir Çin Vizesi konusunda Türkiye'nin uzman seyahat acentasıdır.

Schengen Vizeleri başvurularının yapıldığı yetkili vize başvuru merkezi olan VFS , IDATA , Kosmos , As Vize gibi vize merkezi yetkili acentasıdır.

Uçak Bileti, Otel Rezervasyonları, Yurt dışı Kültür ve Fuar Turları, MICE, Incentive turlar düzenlemektedir.
Ligarba Turizm bir Türk Çin Kültür Derneği kuruluşudur.
+902122917373
info@ligarbatravel.com
Bizi Takip Edin:
0850 888 89 88
Top
 

TİCARİ ÇİN VİZESİ (M)

Ticari Çin Vizesi (M); Çin Halk Cumhuriyetine yapılacak olan iş ve ticari seyahatler için başvurulması gerekli olan vize türüdür. Firmalarla yapılacak olan iş görüşmeleri; fuar , sanayi bölgesi ziyaretleri, ticari spor yarışmaları gibi ziyaretler ticari ziyaret kapsamında değerlendirilir.

Son Güncelleme: 31 Mayıs 2019

Ticari Çin Vizesi başvurularında, son yapılan değişikliklerle beraber aşağıdaki durumlar söz konusudur.

  1. Resmi Davet Mektubu Olanlar: Resmi davet mektubu ve şirket evrakları ile başvuru yapılır. Vize sonuçlanma süresi 5 iş günüdür.
  2. Resmi Davet Mektubu Olmayıp Büyük elçilik / Konsolosluk Firma Listesinde bulunanlar: Çin’den sağlanacak firma davet mektubu ve aşağıda listede belirtilen evraklar ile başvuru yapılır. Vize sonuçlanma süresi 5 iş günüdür. Büyük Elçilik firma listesi aşağıdadır. Bu listede firma adınız yoksa ve Türkiye çapında büyük bir şirket olduğunuzu düşünüyorsanız 0312 447 50 07 numaralı faksa veya consulate_tur@hotmail.com email adresine şirket bilgilerini, imza sirkülerini kaşeli bir dilekçe ile gönderip eklenmesini talep edebilirsiniz.
  3. Firma Davet Mektubu Olanlar ( Daha Önce Çin’e Gitmemiş veya 3 defadan az gitmiş olanlar): Çin’den firma davetiyesi ve aşağıdaki evraklar ile başvuru yapılır. Vize fişi TBD – Tarih Belli Değil – olarak kesilir, gerekli incelemeler sonunda uygun görülmesi durumunda vize verilir. Süreç 1 ay ile 6 ay arasında değişebilir. Bu süre içerisinde pasaport konsoloslukta kalır.
  4. Firma Davet Mektubu Olanlar ( Toplamda 3 ve üzeri Çin’e giriş yapmış vize almış kişiler için): Çin’deki firmadan davet mektubu ve aşağıda belirtilen evraklar ile başvuru yapılır. Vize sonuçlanma süresi 5 iş günüdür.

1- Resmi Davet Mektubu Olanlar için Ticari Çin Vizesi Başvuru Belgeleri

Pasaport
Başvuru tarihi itibari ile geçerlilik süresi 6 aydan fazla olan, ve en az iki boş vize sayfası bulunan yeni tip çipli bordo pasaportun aslı.
Fotoğraf ( 2 Adet )
Arka fonu beyaz, ön cepheden çekilmiş, kulaklar görünür, beyaz kıyafet ve gözlük olmayan, mat kağıda basılmış fotoğraf. Fotoğraf ölçüleri ve özellikleri için aşağıdaki örnek fotoğrafı inceleyiniz.
Nüfus Cüzdanı ( Fotokopi)
Başvuran kişiye ait, renkli veya fotoğrafın ve üzerindeki bilgilerin net göründüğü nüfus cüzdanı fotokopisi.
Davet Mektubu ( Fotokopi)
Çin resmi makamlarından alınmış olan, bar kodlu, belediye davetiyesi mail veya fotokopisi. Barkodlu davetiye tek sayfa ve iki sayfa olmak üzere iki şekilde gelmektedir. Eğer tek sayfa gelmişse bu davetiye başvuru için yeterlidir. Fakat eğer iki sayfa formatında gelen davetiye ise aynı zamanda firma da davetiye göndermelidir. Talep edilen davet mektubunun çincesi : 授权单位邀请函。
Davetiye ( Çinli Firmadan- Kopya)
Belediye davetiyesi eğer 2 sayfa formatında geldiyse, Resmi davet mektubunun yanı sıra davet eden Çinli firmanın antetli kağıdına yazılmış davet mektubu kopyası.

2-Resmi Davet Mektubu Olmayıp Büyük elçilik / Konsolosluk Firma Listesinde bulunanlar için Ticari Çin Vizesi Başvuru Belgeleri

Pasaport
Başvuru tarihi itibari ile geçerlilik süresi 6 aydan fazla olan, ve en az iki boş vize sayfası bulunan yeni tip çipli bordo pasaportun aslı.
Fotoğraf ( 2 Adet )
Arka fonu beyaz, ön cepheden çekilmiş, kulaklar görünür, beyaz kıyafet ve gözlük olmayan, mat kağıda basılmış fotoğraf. Fotoğraf ölçüleri ve özellikleri için aşağıdaki örnek fotoğrafı inceleyiniz.
Dilekçe ( Asıl - Islak İmzalı)
Şirket antetli kağıdına yazılmış, kaşe ve ıslak imzalı vize dilekçesinin aslı. Örnek dilekçeyi aşağıdaki dökümanlar kısmından indiriniz.
Faaliyet Belgesi (Asıl)
Firmanızın bağlı bulunduğu ticaret, sanayi, esnaf odası vb. den son 6 ay içerisinde alınmış olan Faaliyet Belgesinin Aslı.
Vergi Levhası ( Fotokopi)
2018 Yılı onaylı, şirketin vergi levhasının fotokopisi.
Nüfus Cüzdanı ( Fotokopi)
Başvuran kişiye ait, renkli veya fotoğrafın ve üzerindeki bilgilerin net göründüğü nüfus cüzdanı fotokopisi.
Davet Mektubu ( Fotokopi)
Çin'deki firmadan alınmış olan davet mektubu. Davetiyede davet edilen kişilerin isimleri, pasaport numaraları, seyahatleri ile ilgili detayları bulunmalıdır. Davet mektubunu gönderen firmanın yetkilisinin kimlik kopyası ve İş Yeri Lisans belgesi de sunulmalıdır. Kimlik kopya ve İş Yeri Lisans belge örnekleri aşağıdadır.
4A veya 4B Hizmet Dökümü
Kişiye ait 4A veya 4B Hizmet dökümünün e-devletten alınmış barkodlu hali
Adli Sicil Kaydı
Kişiye ait adli sicil kaydının e devletten alınmış barkodlu hali. Adli sicil kaydında arşiv kaydı da mutlaka belirtilmelidir.
Nüfus Kayıt Örneği
E-devletten alınmış barkodlu tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
Davet Eden Çinli Firma Sözleşmesi veya Ticaret Belgesi
Çin'den davet eden firma ile şirketiniz arasında bulunan sözleşme kopyası ya da kendileri ile yapmış olduğunuz ticareti gösteren ve minimum 10.000 USD tutarındaki fatura kopyası

3-Firma Davet Mektubu Olanlar

( Daha Önce Çin’e Gitmemiş veya 3 defadan az gitmiş olanlar) için Ticari Çin Vizesi Başvuru Belgeleri

Pasaport
Başvuru tarihi itibari ile geçerlilik süresi 6 aydan fazla olan, ve en az iki boş vize sayfası bulunan yeni tip çipli bordo pasaportun aslı.
Fotoğraf ( 2 Adet )
Arka fonu beyaz, ön cepheden çekilmiş, kulaklar görünür, beyaz kıyafet ve gözlük olmayan, mat kağıda basılmış fotoğraf. Fotoğraf ölçüleri ve özellikleri için aşağıdaki örnek fotoğrafı inceleyiniz.
Dilekçe (Islak İmzalı)
Şirket antetli kağıdına yazılmış, kaşe ve ıslak imzalı vize dilekçesinin aslı. Örnek dilekçeyi aşağıdaki dökümanlar kısmından indiriniz.
Faaliyet Belgesi (Asıl)
Firmanızın bağlı bulunduğu ticaret, sanayi, esnaf odası vb. den son 6 ay içerisinde alınmış olan Faaliyet Belgesinin Aslı.
Vergi Levhası ( Fotokopi)
2018 Yılı onaylı, şirketin vergi levhasının fotokopisi.
Nüfus Cüzdanı ( Fotokopi)
Başvuran kişiye ait, renkli veya fotoğrafın ve üzerindeki bilgilerin net göründüğü nüfus cüzdanı fotokopisi.
Davet Mektubu ( Fotokopi)
Çin'deki firmadan alınmış olan davet mektubu. Davetiyede davet edilen kişilerin isimleri, pasaport numaraları, seyahatleri ile ilgili detayları bulunmalıdır. Davet mektubunu gönderen firmanın yetkilisinin kimlik kopyası ve İş Yeri Lisans belgesi de sunulmalıdır. Kimlik kopya ve İş Yeri Lisans belge örnekleri aşağıdadır.
4A veya 4B Hizmet Dökümü
Kişiye ait 4A veya 4B Hizmet dökümünün e-devletten alınmış barkodlu hali.
Adli Sicil Kaydı
Kişiye ait adli sicil kaydının e devletten alınmış barkodlu hali. Adli sicil kaydında arşiv kaydı da mutlaka belirtilmelidir.
Nüfus Kayıt Örneği
E-devletten alınmış barkodlu tam vukuatlı nüfus kayıt örneği.
Davet Eden Çinli Firma Sözleşmesi veya Ticaret Belgesi
Çin'den davet eden firma ile şirketiniz arasında bulunan sözleşme kopyası ya da kendileri ile yapmış olduğunuz ticareti gösteren ve minimum 10.000 USD tutarındaki fatura kopyası

4-Firma Davet Mektubu Olanlar

( Daha önce 3 defa veya daha fazla Çin'e seyahat etmiş kişiler) için Ticari Çin Vizesi Başvuru Belgeleri

Pasaport
Başvuru tarihi itibari ile geçerlilik süresi 6 aydan fazla olan, ve en az iki boş vize sayfası bulunan yeni tip çipli bordo pasaportun aslı.
Fotoğraf ( 2 Adet )
Arka fonu beyaz, ön cepheden çekilmiş, kulaklar görünür, beyaz kıyafet ve gözlük olmayan, mat kağıda basılmış fotoğraf. Fotoğraf ölçüleri ve özellikleri için aşağıdaki örnek fotoğrafı inceleyiniz.
Dilekçe (Islak İmzalı)
Şirket antetli kağıdına yazılmış, kaşe ve ıslak imzalı vize dilekçesinin aslı. Örnek dilekçeyi aşağıdaki dökümanlar kısmından indiriniz.
Faaliyet Belgesi (Asıl)
Firmanızın bağlı bulunduğu ticaret, sanayi, esnaf odası vb. den son 6 ay içerisinde alınmış olan Faaliyet Belgesinin Aslı.
Vergi Levhası ( Fotokopi)
2018 Yılı onaylı, şirketin vergi levhasının fotokopisi.
Nüfus Cüzdanı ( Fotokopi)
Başvuran kişiye ait, renkli veya fotoğrafın ve üzerindeki bilgilerin net göründüğü nüfus cüzdanı fotokopisi.
Davet Mektubu ( Fotokopi)
Çin'deki firmadan alınmış olan davet mektubu. Davetiyede davet edilen kişilerin isimleri, pasaport numaraları, seyahatleri ile ilgili detayları bulunmalıdır. Davet mektubunu gönderen firmanın yetkilisinin kimlik kopyası ve İş Yeri Lisans belgesi de sunulmalıdır. Kimlik kopya ve İş Yeri Lisans belge örnekleri aşağıdadır.
4A veya 4B Hizmet Dökümü
Kişiye ait 4A veya 4B Hizmet dökümünün e-devletten alınmış barkodlu hali.
Adli Sicil Kaydı
Kişiye ait adli sicil kaydının e devletten alınmış barkodlu hali. Adli sicil kaydında arşiv kaydı da mutlaka belirtilmelidir.
Nüfus Kayıt Örneği
E-devletten alınmış barkodlu tam vukuatlı nüfus kayıt örneği.

Büyük Elçilik - Konsolosluk Firma Listesi

Aşağıda bulunan firma listesi Türkiye çapında büyük firmalar, dernekler, ticaret - sanayi odalarını içerir. Eğer firmanız / odanız bu liste ölçeğinde ise listeye eklenmesini talep edebilirsiniz.

Ticari Çin Vizesi Önemli Notlar:

Davetiye ile ilgili dikkat edilmesi gerekli hususlar:

Resmi barkodlu davetiyeler İstanbul Başkonsolosluğu veya Ankara Büyükelçiliği adına gelmektedir. Başvuru nereye yapılacaksa davetiyenin o makama hitaben hazırlanması gerekmektedir. İstanbul’dan başvuru yapması gereken bir firmanın davetiyesinde Embassy Ankara ifadesi geçiyorsa, İstanbul Başkonsolosluğu sisteminde davetiyeyi göremeyeceğinden dolayı başvuruyu kabul etmeyecektir.

Davetiye Temin Ederken Kullanılabilecek Faydalı Kelime ve Cümleler:

Firmalarımız Çin’den davet mektubu temin ederken Çinli firmalarla iletişim sıkıntısı yaşamaktadırlar. Bunun önüne geçmek ve konsolosluğun talep etmiş olduğu evrakların zamanında temin edilebilmesi için Çin’deki firmadan talep edilen belgelerin Çinceleri aşağıdadır. Eklenmesini istediğiniz herhangi kelime cümle olursa lütfen bizimle temasa geçiniz.

TürkçeÇince
Şirket Davetiyesi公司邀请函
Şirketin antetli kağıdına yazılmış davetiyenin aslını göndermenizi rica ederim需要您提供写在邀请公司抬头纸上的邀请函原件
Belediye Onaylı Resmi Davetiye中国有关部门出具的被授权邀请函和邀请确认函
Belediyeden alacağınız barkodlu davet mektubunu mail ortamında veya fotokopi olarak göndermenizi rica ederim从中国有关部门取的带条纹码的被授权邀请函、需要您通过邮件或把复印件发给我们。
Şirket İş Lisans Belgesi公司的营业证
Şirketin Lisans Belgesinin kopyasını mail atmanızı rica ederim需要您通过邮件把营业证的复印件发给我们
Şirket Sahibinin Kimlik kopyası公司法定代表的身份证

Ticari Çin Vizesi için Gerekli Doküman Örnekleri:

TİCARİ ÇİN VİZE ÜCRETLERİ

Vize TürüKDV HariçKDV Dahil
Tek Girişli Vize161 USD170 USD
Çift Girişli Vize190 USD199 USD
6 Ay Çok Girişli219 USD228 USD
1 Yıl Çok Girişli298 USD307 USD
Bir sonraki duyuruya kadar sadece tek giriş vize verilecektir.

KONSOLOSLUK GİRİŞ / ÇIKIŞ GÜNLERİ

Konsolosluk GirişKonsolosluk Çıkış
PazartesiAynı Hafta İçindeki Cuma
SalıBir Sonraki Pazartesi
ÇarşambaBir Sonraki Salı
PerşembeBir Sonraki Çarşamba
Cumaİki Sonraki Perşembe

DİĞER ÇİN VİZE TÜRLERİ

Turistik Çin Vizesi (L) | 2019

Turistik Çin Vizesi (L) | 2019

TURİSTİK ÇİN VİZESİ (L) Turistik Çin Vizesi (L); Çin Halk Cumhuriyetine turistik amaçlı olarak seyahat edecek kişilere verilen vize türüdür ...
Daha Fazlasını Oku
Çin Basın Vizesi (J1-J2) | 2019

Çin Basın Vizesi (J1-J2) | 2019

ÇİN BASIN VİZESİ (J1-J2) Çin Halk Cumhuriyetinde basın kuruluşlarının uzun süreli ikamet eden yabancı personelleri için verilen vize türü J1'dir ...
Daha Fazlasını Oku
Çin Daimi İkamet Vizesi (D) | 2019

Çin Daimi İkamet Vizesi (D) | 2019

ÇİN DAİMİ İKAMET VİZESİ (D) Çin Halk Cumhuriyetinde daimi ikamet amaçlı olarak seyahat etmek isteyen kişilerin başvurmaları gereken vize türüdür ...
Daha Fazlasını Oku
Çin Çalışma Vizesi (Z) | 2019

Çin Çalışma Vizesi (Z) | 2019

ÇİN ÇALIŞMA VİZESİ (Z) Çin Çalışma Vizesi (Z); Çin Halk Cumhuriyeti sınırları içerisinde çalışma amaçlı olarak seyahat edecek olan kişilerin ...
Daha Fazlasını Oku
Çin Öğrenci Vizesi (X1-X2) | 2019

Çin Öğrenci Vizesi (X1-X2) | 2019

ÇİN ÖĞRENCİ VİZESİ (X1-X2) Çin Halk Cumhuriyetine eğitim amaçlı olarak seyahat etmek isteyen kişilerin başvuru yapması gereken vize türüdür. Eğitim ...
Daha Fazlasını Oku
Çin Mürettebat Vizesi (C) | 2019

Çin Mürettebat Vizesi (C) | 2019

ÇİN MÜRETTEBAT VİZESİ (C) Çin Mürettebat Vizesi; hava, kara ve deniz firmalarında mürettebat olarak çalışan; uluslararası tren taşımacılığı, havacılık, denizcilik ...
Daha Fazlasını Oku
Çin Yakın Ziyaret Vizesi (S1-S2) | 2019

Çin Yakın Ziyaret Vizesi (S1-S2) | 2019

ÇİN YAKIN ZİYARET VİZESİ (S1-S2) Çin Halk Cumhuriyetinde çalışma, eğitim-öğretim, gibi sebeplerden dolayı uzun süreli ikamet izni bulunan yabancı kişilerin, ...
Daha Fazlasını Oku
Çin Grup Vizesi (L) | 2019

Çin Grup Vizesi (L) | 2019

ÇİN GRUP VİZESİ (L) Türkiye'den yurtdışına tur düzenleme yetkisi olan Türsab'a bağlı A grubu seyahat acentalarının Çin Halk Cumhuriyetine düzenleyecekleri ...
Daha Fazlasını Oku
Çinli Akraba Ziyaret Vizesi (Q) | 2019

Çinli Akraba Ziyaret Vizesi (Q) | 2019

ÇİNLİ AKRABA ZİYARET VİZESİ (Q1-Q2) Çin Akraba Ziyaret Vizesi(Q) , Aile bütünlüğünden yola çıkarak; Çin'de ikamet etmek isteyen Çin vatandaşı ...
Daha Fazlasını Oku
Çin Staj Vizesi (F) | 2019

Çin Staj Vizesi (F) | 2019

ÇİN STAJ VİZESİ (F) Çin Halk Cumhuriyetinde herhangi bir kurum veya kuruluşta staj yapmak amacı ile gitmek isteyen kişilerin başvurmaları ...
Daha Fazlasını Oku
Çin Uzman Vizesi (R) | 2019

Çin Uzman Vizesi (R) | 2019

ÇİN UZMAN VİZESİ ( R ) Çin Uzman Vizesi ; Ülkenin ihtiyaç duyduğu yabancı uyruklu üst düzey yetenekler ya da ...
Daha Fazlasını Oku
Çin Transit Vizesi (G) | 2019

Çin Transit Vizesi (G) | 2019

ÇİN TRANSİT VİZESİ (G) Çin Halk Cumhuriyeti aktarmalı olarak yapılan uçuşlarda 24 saatten fazla transit süresi olması durumunda talep edilen ...
Daha Fazlasını Oku

Leave a Reply:

Bu site; spam mesajları azaltmak için Akismet kullanmaktadır.