Schengen Vizesi Genel Bilgiler
Schengen Vizesi, Schengen bölgesine üye ülkelerin büyükelçilikleri, konsoloslukları veya ilgili makamlar tarafından Schengen bölgesini ve ülkelerini turizm yada iş amaçlı ziyaret etmek amacı ile düzenlenen belgedir. Schengen vizesi ile üye ülkelerin birinde 90 güne kadar kalmanıza izin verilir.
26 Ülkeden oluşan Schengen Bölgesi, Schengen vizesine sahip kişiler tarafından tek bir ülkeymiş gibi, herhangi bir gümrük işlemine girmeden ziyaret edebilirler. Schengen anlaşmasına göre, 22 ülke Avrupa Birliği (AB), 4 ülke ise Avrupa Serbest Ticaret Birliği ( EFTA ) üyesidir.
Kimler Schengen Vizesine İhtiyaç Duyar?
Schengen üyesi ülkeler arasında bulunmayan tüm üçüncü ülke vatandaşları seyahatleri öncesinde Schengen vizesine başvuru yapmalıdırlar.
Schengen ülkeleri : Belçika , Avusturya , Çekya , Danimarka , Estonya , Finlandiya , Fransa , Almanya , Yunanistan , Macaristan , İzlanda , İtalya , Letonya , Litvanya , Lüksemburg , Malta , Hollanda , Norveç , Polonya , Portekiz , Slovakya , Slovenya , İspanya , İsveç , İsviçre , Lihtenştayn.
İzlanda , Norveç ve İsviçre Schengen’e üye olmasına rağmen Avrupa Birliği’ne üye değillerdir.
Schengen Vizesini Tanıyalım
Schengen Vizesi üzerinde bulunan bilgilerin doğru şekilde okunması ve anlaşılması seyahatiniz için çok önemlidir. Detaylar için tıklayınız.
Schengen Ülkeleri
Schengen vize formunun doldurulabilmesi için lütfen linkteki ön başvuru formunu doldurunuz.
Schengen Vizesi Sıkça Sorulan Sorular
Schengen vizesi hakkında merak ettiğiniz her şeyi burada bulabileceksiniz...
Schengen Vize Fiyatları
Schengen vizesi ücretleri hakkında detaylı bilgi için tıklayınız...
SCHENGEN ÜLKELERİ VE VİZE TÜRLERİ

Almanya Hükümeti Türk vatandaşlarına vize uygulamaktadır. Ancak Hususi pasaport (yeşil pasaport), Hizmet pasaportu (gri pasaport) ve Diplomatik pasaport (siyah pasaport) sahipleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak şartı ile vizeye tabi değillerdir. Almanya Schengen vizesine üye bir ülkedir. Almanya vizesi ile diğer Shengen ülkeleri ziyaret edilebilir. Ancak Almanya’dan vize alarak diğer Schengen ülkelerine gitmek isteyenler öncelikle Almanyaya giriş yapmak zorundalardır. Almanya vizesi alarak diğer Schengen ülkelerine direkt giriş yapılamamaktadır.
Vize başvurunuzu seyahat tarihinizden 3 ay öncesine kadar yapabilirsiniz. Başvuru esnasında başvuru sahiplerinden parmak izi alınmaktadır. Fakat 12 yaş altı çocukların, fiziksel olarak parmak izi vermeye müsait olmayanların ve resmi davetle seyahat edecek olan hükümet üyelerinin parmak izi zorunluluğu yoktur.
Şirket Ortakları – Tüccar ve Sanayiciler için Gerekli Belgeler
- Pasaport :Başvurulan vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar süresi olmalıdır. Pasaportun resimli sayfasının; varsa son 3 yıl içerisinde alınmış olan vizelerin birer adet fotokopisi ve geçerliliği sona ermiş pasaportlarda ibraz edilmelidir.
- Fotoğraf: 1 Adet biometrik, rötuşsuz, 6 aydan eski olmayan ve 35*45 mm ebadında fotoğraf olmalıdır.
- Banka Hesap Cüzdanı: Son 3 aya ait güncel banka hesap durumunu gösteren banka hesap cüzdanı veya hesap dökümü sunulmalıdır.
- Otel ve Uçak Bilet Rezervasyonu: Kişinin otel rezervasyonu veya seyahat planınına ilişkin belgeler ve gidiş-dönüş uçak bileti rezervasyonları veya ulaşım aracına ilişkin belgeler sunulmalıdır.
- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi: Kimlik fotokopisinde yazılar ve fotoğraf net; ve fotoğrafta kişi tanınabilir olmalıdır.
- Vize Başvuru Formu: Her başvuru sahibi tarafından doldurulmuş ve imzalanmış başvuru formu. Ayrıca İkamet Kanunun 55. maddesine göre ek belge sunulmalıdır.
- Dilekçe: Şirket antetli kağıdına, şirket yetkilisi tarafından, konsolosluğa hitaben yazılmış; seyahat amacını belirten, ıslak imzalı ve kaşeli vize talep dilekçesi.
- İmza Sirküleri: Şirkete ait imza sirküleri fotokopisi.
- Faaliyet Belgesi: Şirkete ait son 3 ay içerisinde alınmış faaliyet belgesinin aslı.
- Vergi Levhası: Şirketin son dönemine ait vergi levhası fotokopisi.
- Sicil Gazetesi: Şirkete ait ticaret sicil gazetesi fotokopisi.
- Sosyal Güvenlik Belgesi: Kişi Bağ-Kur’lu ise Bağ-Kur hizmet dökümü; emekli ise Emeklilik Cüzdan Fotokopisi.
- Seyahat Sağlık Sigortası: En az 30.000 Euro teminatlı ve tüm Schengen ülkelerinde geçerli olan Seyahat Sağlık Sigortasının aslı ve fotokopisi sunulmalıdır. Seyahat Sağlık Sigortasının aslı ıslak imzalı ve kaşeli olması gerekir. Belirli durumlar için muafiyeti olan veya teminatı sınırlayabilecek veya katılım payını yükselten sağlıkla ilgili bazı şartlar öne süren sigorta poliçeleri kabul edilmemektedir.
- Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği: Nüfus müdürlüğünden alınmış Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği Aslı.
- Evlilik Cüzdanı: Evli olanlar için evlilik cüzdanı fotokopisi.
- Var İse: Gayrimenkul sahibi kişiler tapu fotokopilerini; araç sahipleri ise araç ruhsat fotokopilerini sunmaları gerekmektedir.

Avusturya Hükümeti Türk vatandaşlarına vize uygulamaktadır. Ancak Hususi pasaport (yeşil pasaport), Hizmet pasaportu (gri pasaport) ve Diplomatik pasaport (siyah pasaport) sahipleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak şartı ile vizeye tabi değillerdir. Avusturya Schengen vizesine üye bir ülkedir. Avusturya vizesi ile diğer Shengen ülkeleri ziyaret edilebilir. Ancak Avusturya’dan vize alarak diğer Schengen ülkelerine gitmek isteyenler öncelikle Avusturya’ ya giriş yapmak zorundalardır. Avusturya vizesi alarak diğer Schengen ülkelerine direkt giriş yapılamamaktadır. Vize başvurunuz seyahat tarihinizden en az 4 hafta önce yapılmış olmalıdır.
Avusturya Bireysel Turistik Vizesi için gerekli Belgeler
- Pasaport :Seyahat tarihinizin bitişinden itibaren en az 3 ay süresi ve vize için en az 2 boş sayfası olan, veriliş tarihi 10 yılı geçmemiş pasaport fotokopisi. Eski pasaportlarınızın ve vizelerinizin fotokopisi sunulmalıdır.
- Fotoğraf: 2 Adet arka fonu beyaz, önden çekilmiş; yüz, alın, kulak ve boyun, açık olan (dini nedenlerden dolayı başörtüsü takılabilir.), gözlüksüz yeni çekilmiş fotoğraf. Fotoğrafın bir tanesi başvuru formunun sağ üst köşesinde olmalıdır. Diğer fotoğrafı da başvurunuza eklenmiş olmalıdır.
- Başvuru Formu: Başvuru formu gerçeğe uygun şekilde doldurulmuş ve başvuru sahibi tarafından imzalanmış olmalıdır.
- Otel ve Uçak Bilet Rezervasyonu: Kişinin yapacağı seyahate uygun otel ve uçak/tren/otobüs bileti rezervasyonlarının belgeleri. Kişi özel araç ile seyahat edecekse aracın ruhsat fotokopisi, yeşil kart ve uluslararası sürücü belgesi ve seyahat güzergahının detaylı şekli sunulmalıdır.
- Seyahat Sigortası: Bütün Schengen ülkelerinde geçerli en az 30.000 Euro teminatlı Seyahat ve Kaza Sigortası.
- Mali Durum Belgeleri: Kişinin yapacağı seyahatin masraflarını nasıl karşılayacağını gösteren belgeler sunulmalıdır. Son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren banka hesap dökümü, seyahat çeklerinin orjinali ve fotokopisi yada hesap cüzdanlarının orjinali ve fotokopisi, burs veren kurumun burs kabul belgeleri. Eğer başvuru sahibinin durumu yoksa davet eden kişi Elektronik Taahhüt Beyanı ( EVE ) vermeldir.
- Gidiş – Geliş Sebebi: Kişi ziyaret sebebini ve dönüş niyetini uygun biçimde kanıtlarla açıklamak zorundadır. Kendi gelirleri olmayan başvuru sahipleri (ev hanımları, öğrenciler vb.) eşinin, ebeveynlerinin yada başka bir aile üyesinin çalışma belgesini/evraklarını sunabilirler.
- Gerekli Ek Belgeler: Kişi çalışan ise; Son 3 ayın maaş bordrosu, SGK işe giriş bildirgesi, SGK hizöet dökümü ve antetli kağıda basılı çalışma belgesi. Bu belgenin orjinali ve Almanca yada İngilizce olması gerekmektedir. Belge içerisinde iş verenin adresi, telefon numarası, çalışanın göreve başlangıç tarihi, çalışanın pozisyonu, seyahat süresi, imzalayan kişinin ismi ve pozisyonu gibi bilgileri içermektedir. Öğrenci ise; Orjinal öğrenci belgesi, tatil yada yokluğuna dair belge. ( okulların resmi tatil zamanlarında gerekli değildir ). Çalışan veya Şirket Sahibi ise; Şirketin ticaret odasında ki kaydı, faaliyet belgesi, ticaret sicil gazetesi ve vergi levhası orjinali ve fotokopisi. Emekli ise; Emekli maaşını gösterir belge ( banka hesap özeti yada emekli cüzdanı). Çiftçi ise; Bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi.
- Başvuru Sahibi 18 Yaşından Küçükse:Başvuru sahibi 18 yaşından küçükse ve yalnız yada sadece bir velisi ile seyahat ediyorsa; Ebeveyninden noter tasdikli orjinal ve Almanca yada İngilizce tercümeli muvafakatname gerekmektedir (seyahat eden ebeveyn evli değilse yada ebeveynlik yetkisi sadece kendisindeyse bu koşul geçerli değildir). Yalnız seyahat eden çocuklarda ayrıca beraberinde seyahat eden ve reşit olan kişiye ait noter tasdikli vekaletname gerekmektedir.

Belçika Hükümeti Türk vatandaşlarından Umumi (bordo) pasaport sahiplerine vize uygulamaktadır. Ancak Hususi pasaport (yeşil pasaport), Hizmet pasaportu (gri pasaport) ve Diplomatik pasaport (siyah pasaport) sahipleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak şartı ile vizeye tabi değillerdir. Belçika Schengen vizesine üye bir ülkedir. Belçika vizesi ile diğer Shengen ülkeleri ziyaret edilebilir. Ancak Belçika ’dan vize alarak diğer Schengen ülkelerine gitmek isteyenler öncelikle Belçika ‘ya giriş yapmak zorundalardır. Belçika vizesi alarak diğer Schengen ülkelerine direkt giriş yapılamamaktadır.
Vize başvurunuzu seyahat tarihinizden 3 ay öncesine kadar yapabilirsiniz. Başvuru esnasında başvuru sahiplerinden parmak izi alınmaktadır.
Turistik Belçika Vizesi İçin Gerekli Belgeler
- Pasaport :Seyahat tarihinizin bitişinden itibaren en az 3 ay süresi ve vize için en az 2 boş sayfası olan, veriliş tarihi 10 yılı geçmemiş pasaport aslı. Eski ve yeni pasaportlarınızın işlenmiş bütün sayfalarının fotokopisi sunulmalıdır.
- Fotoğraf: 2 Adet arka fonu beyaz ve yeni çekilmiş fotoğraf. Fotoğrafın arkasına ad ve soyadı yazılmalıdır.
- Başvuru Formu: Başvuru formu gerçeğe uygun şekilde doldurulmuş ve başvuru sahibi tarafından imzalanmış olmalıdır. Form İngilizce, Fransızca, Almanca veya Flemenkçe doldurulmalıdır.
- Otel ve Uçak Bilet Rezervasyonu: Kişinin yapacağı seyahate uygun otel ve uçak/tren/otobüs bileti rezervasyonlarının belgeleri. Kişi tur organizasyonu ile gidecekse turun detayları sunulmalıdır. Eğer konaklama bir akraba yada arkadaş yanında olacaksa Belçika ‘daki kişinin kimlik fotokopisi ve bu kişi tarafından adres bilgilerinin, telefon numarası ve kalış süresinin yer aldığı Belçika resmi dillerinden birinde yada İngilizce olarak yazılmış bir dilekçe.
- Seyahat Sigortası: Bütün Schengen ülkelerinde geçerli en az 30.000 Euro teminatlı tüm seyahat süresini kapsayan, ülkeye geri dönüş, acil tıbbi bakım yada acil hastane bakım masraflarını kapsayan Seyahat Sağlık Sigortası.
- Mali Durum Belgeleri: Kişinin yapacağı seyahatin masraflarını nasıl karşılayacağını gösteren belgeler sunulmalıdır. Tüm masrafları karşılamaya yetecek miktarda para bulunan şahsi banka hesap cüzdanınız yada banka hesabınıza bağlı bankamatik kartınızın fotokopisi.
- Dilekçe: Kişi seyahat planını açıklayan bir dilekçe sunmalıdır. Kalış süreniz boyunca planlanan detaylı günlük gezi programı; 1.gün gezilecek yerler,2. gün gezilecek yerler, 3. gün gezilecek yerler şeklinde Belçika resmi dillerinden birisinde yada İngilizce olarak yazılmış detaylı bir dilekçe.
- Sonuç Belgesi: Başvurunuzun hangi yabancı dilde incelenmesini istediğinize dair imzalanmış dil seçim belgesi.
- Başvuru Yazısı: Türkiye ‘deki şirketten/kurumdan antetli kağıda Belçika resmi dillerinde yada İngilizce olarak yazılmış vize başvuru yazısı. Yazıda başvuru sahibinin adı-soyadı, kurumdaki görevi, gidiş amacı, seyahat tarihleri, konaklamaya ilişkin bilgileri, masrafların kimin tarafından karşılanacağı ve Türkiye ‘deki şirketin iletişim bilgileri belirtilmelidir.
- Başvuru Sahibi Çalışan İse: Bağlı bulunduğu kurumdan Belçika resmi dillerinden birisinde yada İngilizce olarak yazılmış garanti yazısı, iş yeri izin belgesi, çalıştığı şirkete ait imza sirküleri, ticaret odası kaydı, vergi levhası, resmi gazete, SGK işe giriş bildirgesi aslı ve fotokopisi ve son 3 aylık maaş bordrosu aslı sunulmalıdır.
- Başvuru Sahibi İş Veren İse: Şirketin antetli kağıdına Belçika resmi dillerinden birisinde yad İngilizce olarak yazılmış vize başvuru yazısı, imza sirküleri, ticaret odası kaydı, vergi levhası ve resmi gazete sunulmalıdır.
- Başvuru Sahibi Emekli İse: Emeklilik belgesi aslı ve fotokopisi, emekli maaş hesap cüzdanı aslı ve fotokopisi sunulmalıdır.
- Başvuru Sahibi Öğrenci İse: Öğrenci belgesi aslı ve fotokopisi, okuldan izin yazısı ve ebeveynlerin gelir evrakları sunulmalıdır.
- Başvuru Sahibi Çiftçi İse: Bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi ve son bir seneye ait tarımsal ürünlerinizden yada hayvancılıktan elde ettiğiniz gelirlere dair satış makbuzları sunulmalıdır.
- Başvuru Sahibi 18 Yaşından Küçükse:Başvuru sahibi 18 yaşından küçükse yasal velisini gösterir belgeler ( kimlik fotokopisi, vukuatlı nüfus kayıt örneği vb.). Ebeveynleri ile birlikte seyahat etmiyorsa, ebeveynlerinin noter tasdikli muvafakatname, ebeveynlerinden biri ile seyahat ediyorsa seyahat etmeyen anne yada babadan muvafakatname, ebeveynleriyle birlikte seyahat ediyorsa ebeveynleri ile olan akrabalık kanıtı sunulmalıdır.

Bulgaristan Hükümeti Türk vatandaşlarından Umumi (bordo) pasaport sahiplerine vize uygulamaktadır. Ancak Hususi (yeşil) pasaport sahipleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak şartı ile vizeye tabi değildir. Hizmet (gri) pasaport ve Diplomatik (siyah) pasaport sahipleri ise Bulgaristan ‘a yapacakları 30 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftırlar.
Turistik Bulgaristan Vizesi İçin Gerekli Belgeler
- Pasaport :Seyahat bitiş tarihi itibari ile en az 6 ay süresi ve iki boş vize sayfası olan pasaportun aslı. Başvuru yapılmadan önce yeni pasaport alınmalıdır. Eski tip lacivert pasaportlara vize verilmemektedir.
- Fotoğraf: 2 Adet biometrik fotoğraf.
- Başvuru Formu: Eksiksiz olarak doldurulmuş vize başvuru formu.
- Otel ve Uçak Bilet Rezervasyonu: Kişinin yapacağı seyahate uygun otel ve uçak bileti onayları. Farklı bir ulaşım aracı kullanılacaksa buna ilişkin kanıtlayıcı belgeler sunulmalıdır.
- Nüfus Kayıt Örneği: Aile bağlarının olduğuna dair tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği.
- Seyahat Sağlık Sigortası: Kişinin Bulgaristan ‘a yapacağı tüm seyahati ve yaralanma yada sağlık nedeniyle tıbbi tedavi, hastane yatış, ülkeye iade maliyetlerini kapsayan Bulgaristan ‘da geçerli seyahat sağlık sigortası.
- Gerekli belgeler: Kişi seyahat boyunca masraflarını nasıl karşılayacağını gösteren belgeler sunmalıdır. Bunlara ek olarak iş ile ilgili belgeler, mali durum belgeleri yada kişisel belgelerden birisi sunulmalıdır.

Çek Cumhuriyeti Türk vatandaşlarından Umumi (bordo) pasaport sahiplerine vize uygulamaktadır. Ancak Hususi pasaport (yeşil pasaport), Hizmet pasaportu (gri pasaport) ve Diplomatik pasaport (siyah pasaport) sahipleri 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeye tabi değillerdir. Çek Cumhuriyeti Schengen vizesine üye bir ülkedir. Çek Cumhuriyeti vizesi ile diğer Shengen ülkeleri ziyaret edilebilir. Ancak Çek Cumhuriyeti’ den vize alarak diğer Schengen ülkelerine gitmek isteyenler öncelikle Çek Cumhuriyeti ‘ne giriş yapmak zorundalardır. Çek Cumhuriyeti vizesi alarak diğer Schengen ülkelerine direkt giriş yapılamamaktadır.
Turistik Çekya Vizesi İçin Gerekli Belgeler
- Pasaport : Seyahat tarihinizin bitişinden itibaren en az 3 ay süresi olan, en az 2 adet boş sayfası olan ve en fazla son 10 yıl içerisinde alınmış olan pasaport. Ayrıca pasaportun fotoğraflı sayfasının ve varsa eski Schengen vizelerinin fotokopisi sunulmalıdır.
- Başvuru Formu : Başvuru sahibi tarafından doğru ve okunaklı şekilde doldurulmuş imzalanmış vize başvuru formu.
- Fotoğraf: 2 Adet arka fonu beyaz, önden ve son 6 ay içerisinde çekilmiş, 35*45 mm ebatında fotoğraf.
- Seyahat Sigortası: Tüm seyahat süresini kapsayan ve tüm Schengen ülkelerinde geçerli 30.000 Euro teminatlı seyahat sağlık sigortası.
- Banka Hesap Defteri: Tüm seyahat masraflarını nasıl karşılayacağını gösteren son 3 aylık banka hesap dökümü.
- Otel ve Uçak Bilet Rezervasyonu: Kişinin yapacağı seyahate uygun otel ve uçak bileti rezervasyonları.
- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi: Fotokopi renkli veya yazı ve fotoğrafların net olduğu siyah beyaz fotokopi olmalıdır.
- İzin Onayı: Kişinin işvereninden şirket antetli kağıdına orjinal kaşeli ve imzalı mektup yada izin onayı.
- SGK Bildirgesi: Kişi SGK lı çalışan ise imzalı ve kaşeli SGK işe giriş bildirgesi
- Hizmet Dökümü: Kişinin son 3 aylık kaşeli imzalı hizmet dökümü.
- Düzenli Gelir Belgeleri: Başvuru sahibinin düzenli gelirini gösteren belgeler sunulmalıdır. ( son 3 aylık maaş bordrosu, kaşeli imzalı maaş yazısı vb.)
- Evli İse: Başvuru sahibi evli ise evlilik cüzdanı fotokopisi.
- Başvuru Sahibi Şirket Sahibi/Ortağı ise: Şirketin bağlı olduğu ticaret odasından alınacak faaliyet belgesi, ticaret sicil gazetesi fotokopisi ve vergi levhası fotokopisi.
- Başvuru Sahibi Emekli ise: Emekli maaşını gösteren belge (banka hesap özeti yada emekli cüzdanı).
- Başvuru Sahibi Öğrenci ise: Devam ettiği kurumdan öğrenci belgesi. Eğer 18 yaşından küçükse ve yalnız yada bir ebeveyn ile seyahat ediyorsa ebeveyninde noter onaylı muvafakatname.

Danimarka Hükümeti Türk vatandaşlarından Umumi (bordo) pasaport sahiplerine vize uygulamaktadır. Ancak Hususi (yeşil) pasaport, Hizmet (gri) pasaport ve Diplomatik (siyah) pasaport sahipleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydı ile vizeye tabi değillerdir. Danimarka Schengen vizesine üye bir ülkedir. Danimarka vizesi ile diğer Shengen ülkeleri ziyaret edilebilir. Ancak Danimarka ’dan vize alarak diğer Schengen ülkelerine gitmek isteyenler öncelikle Danimarka ‘ya giriş yapmak zorundadırlar. Danimarka vizesi alarak diğer Schengen ülkelerine direkt giriş yapılamamaktadır.
Turistik Danimarka Vizesi İçin Gerekli Belgeler
- Pasaport: Son 10 yıl içerisinde alınmış ve en az iki sayfası boş olan pasaportunuzun işlem görmüş tüm sayfalarının okunaklı renkli fotokopileri sunulmalıdır. Varsa eski pasaportlarınızın işlem görmüş tüm sayfalarının A4 boyutunda okunaklı renkli fotokopileri de gereklidir.
- Fotoğraf: 2 adet arka fonu beyaz, renkli ve 3.5*4.5 ebatlarında yeni çekilmiş fotoğraf.
- Başvuru Formu: Başvuru sahibi tarafından eksiksiz ve doğru bir şeklide doldurulmuş başvuru formu.
- Otel ve Uçak Rezervasyonları: Yapacağınız seyahat tarihlerine göre yapılmış olan otel ve uçak (bütün bağlantılı uçuşları da gösteren) rezervasyonları.
- Nüfus Kayıt Örneği: Başvuru sahibinin tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği ( sadece İstanbuldaki başvuru merkezi için gereklidir.).
- Seyahat Sigortası: Bütün Schengen ülkelerinde geçerli ve tüm seyahat tarihinizi kapsayan en az 30.000 Euro teminatlı seyahat sağlık sigortası.
- Mali Durum Belgeleri: Son 3 aya ait banka hesap hareketlerini gösteren belge ve düzenli gelir kanıt örneği olarak son 3 aylık maaş bordrosu sunulmalıdır.
- Başvuru Sahibi Çalışan ise: İşvereninden izin mektubu ve/veya izinli olduğunun onayı. İzin yazısında başvuru sahibinin ne görevde ve ne kadar süredir çalıştığı, Danimarka ziyaretinden sonra çalışmaya devam edeceği bilgileri yer almalıdır. Başvuru sahibinin işe giriş bildirgesi ve hizmet dökümü ile işverenin faaliyet belgesi sunulmalıdır.
- Başvuru Sahibi İşveren ise: Oda sicil kaydı, faaliyet belgesi, ticaret sicil gazetesi ve vergi levhası belgelerinin fotokopileri sunulmalıdır.
- Başvuru Sahibi Emekli ise: Emekliliğini gösteren emekli maaşı aldığı bankadan banka hesap hareketleri sunulmalıdır.
- Başvuru Sahibi Çiftçi ise: Bağlı olduğu ziraat odasından çiftçi sertifikası.
- Başvuru Sahibi Öğrenci ise: Eğitim gördüğü kurumdan öğrenci belgesinin orjinali ve İngilizcesi sunulmalıdır.
- Başvuru Sahibi 18 Yaşından Küçük ise: Noter onaylı muvafakatname aslı. Sadece bir ebeveyn eşlik ediyorsa, diğer ebeveynin noterden onaylı muvafakatname gereklidir ( bu durum eğer ebeveyn tekse yada çocuğun velayeti varsa geçerli değildir.).

Estonya Hükümeti Türk vatandaşlarından Umumi (bordo) pasaport sahiplerine vize uygulamaktadır. Ancak Hususi pasaport (yeşil), Hizmet pasaportu (gri) ve Diplomatik pasaport (siyah) sahipleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak şartı ile vizeye tabi değillerdir. Estonya Schengen vizesine üye bir ülkedir. Estonya vizesi ile diğer Shengen ülkeleri ziyaret edilebilir. Ancak Estonya ’dan vize alarak diğer Schengen ülkelerine gitmek isteyenler öncelikle Estonya ‘ya giriş yapmak zorundadırlar. Estonya vizesi alarak diğer Schengen ülkelerine direkt giriş yapılamamaktadır.
Vize başvurunuzu seyahat tarihinizden 3 ay öncesine kadar yapabilirsiniz. Başvuru esnasında başvuru sahiplerinden parmak izi alınmaktadır.
Turistik Estonya Vizesi İçin Gerekli Belgeler
- Pasaport :Seyahat tarihinizin bitişinden itibaren en az 3 ay süresi ve vize için en az 2 boş sayfası olan, veriliş tarihi 10 yılı geçmemiş pasaport aslı. Eski ve yeni pasaportlarınızın işlenmiş bütün sayfalarının fotokopisi sunulmalıdır.
- Fotoğraf: 2 Adet arka fonu beyaz ve yeni çekilmiş fotoğraf.
- Başvuru Formu: Başvuru formu gerçeğe uygun şekilde doldurulmuş ve başvuru sahibi tarafından imzalanmış olmalıdır. Formda Türkçe karakterler kullanılmamalıdır.
- Otel ve Uçak Bilet Rezervasyonu: Kişinin yapacağı seyahate uygun otel ve uçak/tren/otobüs bileti rezervasyonlarının belgeleri. Kişi tur organizasyonu ile gidecekse turun detayları sunulmalıdır.
- Seyahat Sigortası: Bütün Schengen ülkelerinde geçerli en az 30.000 Euro teminatlı tüm seyahat süresini kapsayan, ülkeye geri dönüş, acil tıbbi bakım yada acil hastane bakım masraflarını kapsayan Seyahat Sağlık Sigortası.
- Mali Durum Belgeleri: Kişinin yapacağı seyahatin masraflarını nasıl karşılayacağını ve ülkeye dönüşünüzü sağlayacak paranın olduğunu gösteren belgeler sunulmalıdır. Son 3 aylık hesap hareketlerini gösterir banka hesap dökümü, son 3 aylık maaş bordroları vb.
- Başvuru Sahibi Çalışan İse: Bağlı bulunduğu kurumdan iş veren mektubu/izin onayı, SGK işe giriş bildirgesi ve SGK hizmet dökümü sunulmalıdır.
- Başvuru Sahibi İş Veren İse: Şirketin ticaret odası kaydı, vergi levhası ve resmi gazete kopyası sunulmalıdır.
- Başvuru Sahibi Emekli İse: Emeklilik maaşını gösterir belge sunulmalıdır.
- Başvuru Sahibi Öğrenci İse: Öğrenci belgesi aslı sunulmalıdır.
- Başvuru Sahibi Çiftçi İse: Bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi sunulmalıdır.
- Başvuru Sahibi 18 Yaşından Küçükse:Başvuru sahibi 18 yaşından küçükse ebeveynleri ile birlikte seyahat etmiyorsa yada birisi ile seyahat ediyorsa ebeveyninden noter tasdikli muvafakatname. (seyahat eden ebeveyn evli değil ise yada ebeveynlik yetkisi sadece kendisindeyse bu konu geçerli değildir.)

Finlandiya Hükümeti Türk vatandaşlarından Umumi (bordo) pasaport sahiplerine vize uygulamaktadır. Hususi (yeşil) pasaport, Hizmet (gri) pasaport ve Diplomatik (siyah) pasaport sahipleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydı ile vizeden muaftırlar. Finlandiya Schengen vizesine üye bir ülkedir.Finlandiya vizesi ile diğer Shengen ülkeleri ziyaret edilebilir. Ancak Finlandiya ’dan vize alarak diğer Schengen ülkelerine gitmek isteyenler öncelikle Finlandiya ‘ya giriş yapmak zorundadırlar. Finlandiya vizesi alarak diğer Schengen ülkelerine direkt giriş yapılamamaktadır.
Turistik Finlandiya Vizesi İçin Gerekli Belgeler
- Pasaport :Seyahat tarihinizin bitişinden itibaren en az 3 ay süresi ve vize için en az 2 boş sayfası olan, veriliş tarihi 10 yılı geçmemiş pasaport aslı. Eski ve yeni pasaportlarınızın şahsi bilgiler içeren ve işlenmiş bütün sayfalarının fotokopileri sunulmalıdır.
- Fotoğraf: 2 Adet arka fonu beyaz, 47*36 mm ebadında ve yeni çekilmiş fotoğraf.
- Başvuru Formu: Başvuru formu gerçeğe uygun şekilde eksiksiz doldurulmuş ve başvuru sahibi tarafından imzalanmış olmalıdır.
- Otel ve Uçak Bilet Rezervasyonu: Kişinin yapacağı seyahate uygun otel ve uçak bileti rezervasyonlarının belgeleri. Kişi tur organizasyonu ile gidecekse tur acentasının antetli kağıdında turun detayları ile birlikte acentanın orjinal faaliyet belgesi sunulmalıdır.
- Seyahat Sigortası: Bütün Schengen ülkelerinde geçerli en az 30.000 Euro teminatlı tüm seyahat süresini kapsayan, ülkeye geri dönüş, acil tıbbi bakım yada acil hastane bakım masraflarını kapsayan Seyahat Sağlık Sigortası.
- Mali Durum Belgeleri: Ailenin geçimini sağlayan fertlerin orjinal gelir ve geçim durumunu gösteren belgeler sunulmalıdır. Bunlar banka cüzdanı orjinali ve fotokopisi, kredi kartının son kredi limitini gösteren hesap ekstresi ve fotokopisi gibi belgeler olmalıdır.
- Davetiye: Başvuru sahibi adına gönderilmiş olan ve 3 aydan eski olmayan orjinal davet mektubu.
- Kimlik Fotokopisi: Başvuru sahibinin nüfuz cüzdanının okunaklı fotokopisi ve orjinali.
- Nüfus Kayıt Örneği: Başvuru sahibine ait 1 aydan eski olmayan nüfus kayıt örneği orjinali. Anne, baba ve tüm kardeşleri evli iseniz eş ve çocukları da gösteren ayrıntılı aile toplum kağıdı.
- Askerlik Belgesi: 20-30 yaş arasındaki erkekler için askerlik durumunu gösteren belgenin orjinali.
- Başvuru Sahibi Çalışan İse: İşveren orjinal iş seyahati yada yıllık izin belgesi(içeriğinde başvuru sahibinin görevi, çalıştığı süre ve iş seyahatinin yada yıllık iznin sonunda tekrar işe başlayacağı hakkında bilgi içermelidir.), orjinal muhasebe tasdikli son 4 aylık maaş bordrosu, orjinal SGK hizmet dökümü ve ‘aslı gibidir’ damgalı muhasebe tasdikli işe giriş bildirgesi sunulmalıdır.
- Başvuru Sahibi İş Veren İse: Şirketin orjinal antetli kağıdına yazılmış seyahat sebebi ile ilgilli bilgiler içeren bir dilekçe, orjinal BağKur yada SGK belgeleri, orjinal ticaret odası sicil kayıt sureti, orjinal faaliyet belgesi, orjinal vergi levhası ve fotokopileri yada orjinal noter tasdikli fotokopisi, orjinal imza sirküleri ve fotokopileri yada orjinal noter tasdikli fotokopisi, orjinal ticaret sicil gazetesi ve fotokopileri yada orjinal noter tasdikli fotokopisi sunulmalıdır.
- Başvuru Sahibi Emekli İse: Emeklilik durumunu gösteren belgelerin orjinali ve fotokopisi sunulmalıdır.
- Başvuru Sahibi Öğrenci İse: Öğrenci belgesi orjinali sunulmalıdır.
- Başvuru Sahibi 18 Yaşından Küçükse:Başvuru sahibi 18 yaşından küçükse ve tek başına seyahat ediyorsa anne ve babanın her ikisinden de yazılı orjinal noter tasdikli izin belgesi. Eğer anne veya babanın biri çocuk ile seyahat ediyorsa seyahat etmeyen veliden yazılı orjinal noter tasdikli izin belgesi sunulmalıdır.

Fransa Hükümeti Türk vatandaşlarına vize uygulamaktadır. Ancak Hususi pasaport (yeşil pasaport), Hizmet pasaportu (gri pasaport) ve Diplomatik pasaport (siyah pasaport) sahipleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak şartı ile vizeye tabi değillerdir. Fransa Schengen vizesine üye bir ülkedir. Fransa vizesi ile diğer Shengen ülkeleri ziyaret edilebilir. Ancak Fransa ’dan vize alarak diğer Schengen ülkelerine gitmek isteyenler öncelikle Fransa ‘ya giriş yapmak zorundalardır. Fransa vizesi alarak diğer Schengen ülkelerine direkt giriş yapılamamaktadır.
Vize başvurunuzu seyahat tarihinizden en az 15 günöncesinde yapabilirsiniz.
Şirket Sahipleri , Tüccar ve Sanayiciler için Turistik Fransa Vizesi
- Pasaport : Seyahat bitiş tarihinden itibaren en az 3 ay sonrasına kadar süresi olan, 10 yıldan eski olmayan ve 2 adet boş vize sayfası bulunan pasaportunuzun aslı sunulmalıdır. Pasaportun resimli sayfasının; varsa eski pasaportta alınmış olan vizelerin, kimlik bilgilerinin, geçerlilik sürelerinin, mühürlü sayfaların birer adet fotokopisi ibraz edilmelidir.
- Fotoğraf: 2 Adet biometrik, rötuşsuz, arka fonu beyaz, 6 aydan eski olmayan ve 35*45 mm ebadında fotoğraf olmalıdır.
- Banka Hesap Cüzdanı: Son 3 aya ait güncel banka hesap durumunu gösteren bankadan kaşeli ve imzalı hesap dökümü sunulmalıdır.
- Otel ve Uçak Bilet Rezervasyonu: Kişinin otel rezervasyonu veya seyahat planınına ilişkin belgeler ve gidiş-dönüş uçak bileti rezervasyonları veya ulaşım aracına ilişkin belgeler sunulmalıdır.
- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi: Kimlik fotokopisinde yazılar ve fotoğraf net; ve fotoğrafta kişi tanınabilir olmalıdır.
- Vize Başvuru Formu: Her başvuru sahibi tarafından doldurulmuş, tarih yazılmış ve imzalanmış İngilizce veya Fransızca başvuru formu.
- Düzenli Gelir Belgeleri: Son 3 aya ait maaş bordrosu, emekli maaşı, gayrimenkul kira geliri gibi belgeler sunulmalıdır.
- Masrafları Karşılayacağına Dair Belge: Başvuru sahibinin Fransa ‘da kalacağı süre boyunca masraflarını karşılayacağına dair günlük 120 Euro ‘luk tutarı gösteren banka hesabı sunması gerekmektedir.
- İmza Sirküleri: Şirkete ait imza sirküleri fotokopisi.
- Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı: Şirkete ait ticaret ve sanayi odası kaydı.
- Vergi Levhası: Şirketin son dönemine ait vergi levhası fotokopisi.
- Resmi Gazete: Şirkete ait resmi gazete fotokopisi.
- Seyahat Sağlık Sigortası: En az 30.000 Euro teminatlı ve tüm Schengen ülkelerinde geçerlidir ibaresi olan, acil tıbbi bakım yada acil hastane bakımı masraflarını kapsayan Seyahat Sağlık Sigortası.
- Var İse: Türkiye veya Avrupa ‘da gayrimenkul sahibi kişiler tapu fotokopilerini; araç sahipleri ise araç ruhsat fotokopilerini sunmaları gerekmektedir.

Hırvatistan Hükümeti Türk vatandaşlarından Hususi (bordo) pasaport sahiplerine vize uygulamaktadır. Ancak Hususi pasaport (yeşil), Hizmet pasaportu (gri) ve Diplomatik pasaport (siyah) sahipleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak şartı ile vizeye tabi değillerdir. Hırvatistan Schengen vizesine üye bir ülkedir. Hırvatistan vizesi ile diğer Shengen ülkeleri ziyaret edilebilir. Ancak Hırvatistan ’dan vize alarak diğer Schengen ülkelerine gitmek isteyenler öncelikle Hırvatistan’ a giriş yapmak zorundadırlar. Hırvatistan vizesi alarak diğer Schengen ülkelerine direkt giriş yapılamamaktadır.
Turistik Hırvatistan Vizesi İçin Gerekli Belgeler
- Pasaport :Seyahat tarihinizin bitişinden itibaren en az 3 ay süresi ve vize için en az 2 boş sayfası olan, veriliş tarihi 10 yılı geçmemiş pasaport aslı. Eski pasaportlarınızın ve vizelerinizin fotokopisi sunulmalıdır.
- Fotoğraf: 2 Adet yeni çekilmiş, önden çekilmiş; yüz, alın, kulak ve boyun, açık olan (dini nedenlerden dolayı başörtüsü takılabilir.), gözlüksüz ve 35*45mm ölçülerinde fotoğraf.
- Başvuru Formu: Başvuru formu gerçeğe uygun şekilde doldurulmuş ve başvuru sahibi tarafından imzalanmış olmalıdır.
- Otel ve Uçak Bilet Rezervasyonu: Kişinin yapacağı seyahate uygun otel ve uçak/tren/otobüs bileti rezervasyonlarının belgeleri. Kişi özel araç ile seyahat edecekse aracın ruhsat fotokopisi, yeşil kart ve uluslararası sürücü belgesi ve seyahat güzergahının detaylı şekli sunulmalıdır.
- Seyahat Sigortası: Bütün Schengen ülkelerinde geçerli, tüm seyahat süresini kapsayan, ülkeye geri dönüş, acil tıbbi bakım yada acil hastane masraflarını kapsayan en az 30.000 Euro teminatlı Seyahat ve Kaza Sigortası.
- Mali Durum Belgeleri: Kişinin yapacağı seyahatin masraflarını nasıl karşılayacağını gösteren belgeler sunulmalıdır. Son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren banka hesap dökümü, son 3 aylık maaş bordrosu, tapular, ruhsatlar, kira kontratları vb.
- Başvuru Sahibi 18 Yaşından Küçükse:Başvuru sahibi 18 yaşından küçükse; ebeveynler yasal veli ise doğum belgesi yada yetkili makamın yasal vasi atama kararı. Eğer reşit olmayan kişi yanında yasal vasi olmadan seyahat ediyorsa yanında noter onaylı yasal vasinin kişisel bilgilerini içeren amacın ne olduğunu, Hırvatistan ‘da kalış süresi ve uzunluğu, rıza verildiği süre ve yasal vasinin imzası olan izni taşımalıdır.

Hollanda Krallığı Türk vatandaşlarından Hususi (bordo) pasaport sahiplerine vize uygulamaktadır. Ancak Hususi pasaport (yeşil pasaport), Hizmet pasaportu (gri pasaport) ve Diplomatik pasaport (siyah pasaport) sahipleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak şartı ile vizeye tabi değillerdir. Hollanda Schengen vizesine üye bir ülkedir. Hollanda vizesi ile diğer Shengen ülkeleri ziyaret edilebilir. Ancak Hollanda’dan vize alarak diğer Schengen ülkelerine gitmek isteyenler öncelikle Hollanda’ ya giriş yapmak zorundalardır. Hollanda vizesi alarak diğer Schengen ülkelerine direkt giriş yapılamamaktadır. Vize başvurunuz seyahat tarihinizden en az 4 hafta önce yapılmış olmalıdır.
Turistik Hollanda Vizesi İçin Gerekli Belgeler
- Pasaport :Seyahat tarihinizin bitişinden itibaren en az 3 ay süresi ve vize için en az 2 boş sayfası olan, veriliş tarihi 10 yılı geçmemiş pasaport aslı. Eski pasaportlarınızın ve vizelerinizin fotokopisi sunulmalıdır.
- Fotoğraf: 2 Adet yeni çekilmiş, arka fonu beyaz, önden çekilmiş; yüz, alın, kulak ve boyun, açık olan (dini nedenlerden dolayı başörtüsü takılabilir.), gözlüksüz yeni çekilmiş fotoğraf.
- Başvuru Formu: Başvuru formu gerçeğe uygun şekilde doldurulmuş ve başvuru sahibi tarafından imzalanmış olmalıdır. Başvuru sahibi 18 yaşından küçükse forma iki ebeveynin yada yasal velinin imzası gerekmektedir.
- Otel ve Uçak Bilet Rezervasyonu: Kişinin yapacağı seyahate uygun otel ve uçak/tren/otobüs bileti rezervasyonlarının belgeleri. Kişi özel araç ile seyahat edecekse aracın ruhsat fotokopisi, yeşil kart ve uluslararası sürücü belgesi ve seyahat güzergahının detaylı şekli sunulmalıdır.
- Seyahat Sigortası: Bütün Schengen ülkelerinde geçerli, tüm seyahat süresini kapsayan, ülkeye geri dönüş, acil tıbbi bakım yada acil hastane masraflarını kapsayan en az 30.000 Euro teminatlı Seyahat ve Kaza Sigortası.
- Mali Durum Belgeleri: Kişinin yapacağı seyahatin masraflarını nasıl karşılayacağını gösteren belgeler sunulmalıdır. Son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren banka hesap dökümü, son 3 aylık maaş bordrosu, tapular, ruhsatlar, kira kontratları vb.
- Gerekli Ek Belgeler: Kişi Çalışan ise; SGK işe giriş bildirgesi, SGK hizmet dökümü ve işveren tarafından görevinizin de belirtilmiş olduğu izin belgesi. Öğrenci ise; Orjinal öğrenci belgesi, tatil yada yokluğuna dair belge. ( okulların resmi tatil zamanlarında gerekli değildir ). Çalışan veya Şirket Sahibi ise; Şirketin ticaret odasında ki kaydı, ticaret sicil gazetesi ve vergi levhası orjinali ve fotokopisi. Emekli ise; Emekli maaşını gösterir belge ( banka hesap özeti yada emekli cüzdanı). Çiftçi ise; Ziraat odası sicil kaydı ve ekili tarım alanınızın yada toprağınızın olduğunu gösteren belge. Kamu Personeli ise; Çalıştığınız kurumdan yazı. Çalışmıyor iseniz; Geçiminizi sağlayan kişinin evrakları.
- Başvuru Sahibi 18 Yaşından Küçükse:Başvuru sahibi 18 yaşından küçükse ve yalnız yada sadece bir velisi ile seyahat ediyorsa; Ebeveyninden noter tasdikli orjinal muvafakatname gerekmektedir. Yalnız seyahat eden çocuklarda ayrıca beraberinde seyahat eden ve reşit olan kişiye ait noter tasdikli vekaletname gerekmektedir. Ebeveynlerin kimlik fotokopisi de muvafakatname ile birlikte sunulmalıdır.

İngiltere Krallığı Türkiye vatandaşlarından Umumi (bordo) pasaport, Hususi (yeşil) pasaport ve Hizmet (gri) pasaport sahipleri vizeye tabidir. Ancak Diplomatik (siyah) pasaport sahipleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak şartı ile vizeye tabi değildir.
Turistik İngiltere Vizesi İçin Gerekli Belgeler
- Pasaport :Başvuru tarihi itibari ile en az 6 ay süresi ve iki boş vize sayfası olan pasaportun aslı. Ayrıca seyahat geçmişinizi gösteren eski pasaportlarınız da sunulmalıdır.
- Fotoğraf: 2 Adet yeni çekilmiş arka fonu beyaz, önden çekilmiş, gözlük kullanılmayan renkli fotoğraf.
- Başvuru Formu: Başvuran kişi tarafından eksiksiz ve doğru olarak doldurmuş imzalanmış başvuru formu aslı ve fotokopisi.
- Otel ve Uçak Bilet Rezervasyonu: Kişinin yapacağı seyahate uygun otel ve uçak bileti rezervasyonları.
- Evli ise: Başvuru sahibi evli ise bunu kanıtlayan evlilik cüzdanı aslı ve fotokopisi. Ayrıca hemcins beraberliği, boşanma belgesi yada ölüm belgesi de dahil olabilir.
- Seyahat Programı: Kişinin İngiltere ‘ye yapacağı seyahati gösteren seyahat programı.
- Çalışan yada Öğrenci ise: Kişinin çalıştığını yada öğrenim gördüğünü kanıtlayan belgeler.

İrlanda Hükümeti Türk vatandaşlarından Umumi (bordo) pasaport, Hususi (yeşil) pasaport, Hizmet (gri) pasaport ve Diplomatik (siyah) pasaport sahiplerine ayrım yapmaksızın vize uygulamaktadır.
Turistik İrlanda Vizesi İçin Gerekli Belgeler
- Pasaport :Seyahat tarihinizin bitişinden itibaren en az 6 ay süresi ve vize için en az 2 boş sayfası olan, veriliş tarihi 10 yılı geçmemiş pasaport fotokopisi. Eski ve yeni pasaportlarınızın işlenmiş bütün sayfalarının fotokopisi sunulmalıdır.
- Fotoğraf: 2 Adet arka fonu beyaz, biometrik ve yeni çekilmiş 35*45 ebadında fotoğraf.
- Başvuru Formu: Başvuru formu gerçeğe uygun şekilde doldurulmuş ve başvuru sahibi tarafından imzalanmış online başvuru formunun özet çıktısı.
- Otel ve Uçak Bilet Rezervasyonu: Kişinin yapacağı seyahate uygun otel ve uçak bileti rezervasyonlarının belgeleri.
- Seyahat Sigortası: Bütün seyahat süresince geçerli en az 30.000 Euro teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası.
- Mali Durum Belgeleri: Kişinin yapacağı seyahatin masraflarını kendisi karşılayacaksa; başvuru sahibinin son 6 aylık, banka çalışanlarınca imzalanmış ve kaşelenmiş hesap dökümleri. Seyahat masraflarından şirket sorumlu ise; şirketin son 6 aylık banka çalışanlarınca imzalanmış ve kaşelenmiş hesap dökümleri. Seyahat masraflarını 3. bir şahıs karşılayacaksa; kişinin son 6 aylık banka çalışanlarınca imzalanmış ve kaşelenmiş hesap dökümleriyle birlikte bu kişi ile ilişki/akrabalık bağını kanıtlayan belge sunulmalıdır.
- Dilekçe: Başvuru sahibi tarafından İngilizce olarak yazılmış ve imzalanmış dilekçe. Dilekçe; İrlanda ‘ya gidiş amacını, ne kadar süre kalacağınızı, İrlanda yada herhangi bir AB ülkesinde bulunan aile akrabanızın bilgilerini, masraflarınızın nasıl karşılanacağını ve vize durumunu gözetmeksizin İrlanda ülkesinde yük olmamaya ve zamanında yada zamanından önce İrlanda ülkesini terk edeceğiniz bilgilerini belirtmelidir.
- Kimlik Fotokopisi: Başvuru sahibinin okunaklı ve net şekilde çekilmiş kimlik fotokopisi.
- Nüfus Kayıt Örneği: Bütün aile fertlerini gösteren tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği. Nüfus kayıt örneği yeminli tercüman tarafından tamamı İngilizceye tercüme edilmelidir.
- Evlilik Cüzdanı: Başvuru sahibi evli ise evlilik cüzdanı fotokopisi sunulmalıdır.
- Başvuru Sahibi Çalışan İse: İşveren tarafından antetli kağıda İngilizce yazılmış iletişim bilgilerini içeren ve imzalı, kaşeli işveren mektubu, SGK işe giriş bildirgesi, son 3 ayın maaş bordroları (bu evrakların sadece başlıklarının İngilizcesinin evrakları üzerine yazılması yeterlidir.). Ayrıca 4A QR barkodlu hizmet dökümü sunulmalıdır. Eğer kamu çalışanı ise; SGK ‘dan barkodlu 4C hizmet dökümü ibraz edilmelidir.
- Başvuru Sahibi İş Veren İse: Şirketin imza sirküleri, ticaret sicil gazetesi ilanı, vergi levhası ve şirketin oda kayıt belgesi ve güncel faaliyet belgesi sunulmalıdır. Bu evrakların sadece başlıklarının İngilizcesinin evrakların üzerine yazılması yeterlidir. SGK dan alınmış 4B hizmet dökümü ibraz edilmelidir.
- Başvuru Sahibi Emekli İse: Emekliliğini belgeyen kart/dilekçe vb. (başlıkları yeminli tercüman tarafından İngilizceye tercüme edilmelidir) sunulmalıdır. Emeklilik maaşının alındığı bankadan son 6 aylık hesap hareketlerini gösteren hesap dökümü(İngilizce tercümesi gerekli değildir. Banka çalışanlarınca imzalanmış ve kaşelenmiş olamalıdır.). Eğer özel çalışan emeklisi ise; QR barkodlu hizmet dökümü, kamu emeklilerinden SGK ‘dan alınmış hizmet dökümü sunulmalıdır.
- Başvuru Sahibi Öğrenci İse: Öğrenci belgesi aslı sunulmalıdır (üzerine İngilizce olarak başlığının yazılması yeterlidir.).
- Başvuru Sahibi 18 Yaşından Küçükse:Başvuru sahibi 18 yaşından küçükse her iki ebeveynin iznin gösteren muvafakatname. Eğer çocuğun vesayetinin tamamı bir ebeveyne ait ise, çocuğun vesayetinin kendine verildiğini gösteren mahkeme kararı sunulmalıdır (her iki belgenin de tamamı yeminli tercüman tarafından İngilizceye tercüme edilmelidir.).

İspanya Hükümeti Türk vatandaşlarından Umumi (bordo) pasaport sahiplerine vize uygulamaktadır. Ancak Hususi pasaport (yeşil pasaport), Hizmet pasaportu (gri pasaport) ve Diplomatik pasaport (siyah pasaport) sahipleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak şartı ile vizeye tabi değillerdir. İspanya Schengen vizesine üye bir ülkedir. İspanya vizesi ile diğer Shengen ülkeleri ziyaret edilebilir. Ancak İspanya ’dan vize alarak diğer Schengen ülkelerine gitmek isteyenler öncelikle İspanya ‘ya giriş yapmak zorundalardır. İspanya vizesi alarak diğer Schengen ülkelerine direkt giriş yapılamamaktadır.
Turistik İspanya Vizesi İçin Gerekli Belgeler
- Pasaport :Seyahat tarihinizin bitişinden itibaren en az 3 ay süresi ve vize için en az 2 boş sayfası olan, veriliş tarihi 10 yılı geçmemiş pasaport fotokopisi. Eski pasaportlarınızın damgaları, şahsi bilgilerin bulunduğu sayfaların ve vizelerinizin fotokopisi sunulmalıdır.
- Fotoğraf: 2 Adet arka fonu beyaz, önden çekilmiş; yüz, alın, kulak ve boyun, açık olan (dini nedenlerden dolayı başörtüsü takılabilir.), gözlüksüz yeni çekilmiş fotoğraf.
- Başvuru Formu: Başvuru formu gerçeğe uygun şekilde doldurulmuş ve başvuru sahibi tarafından imzalanmış olmalıdır.
- Otel ve Uçak Bilet Rezervasyonu: Kişinin yapacağı seyahate uygun otel ve uçak/tren/otobüs bileti rezervasyonlarının belgeleri. Kişi farklı bir ulaşım aracı kullanacaksa araca ilişkin kanıtlayıcı belgeler.
- Seyahat Sigortası: Bütün Schengen ülkelerinde geçerli en az 30.000 Euro teminatlı Seyahat ve Kaza Sigortası.
- Mali Durum Belgeleri: Kişinin yapacağı seyahatin masraflarını nasıl karşılayacağını gösteren belgeler sunulmalıdır. Son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren banka hesap dökümü ve düzenli geliri gösterir belgeler; son 3 aylık maaş bordrosu yada benzeri.
- Gerekli Ek Belgeler: Kişi çalışan ise; İş veren mektubu yada izin onayı, SGK işe giriş bildirgesi ve SGK hizmet dökümü. Öğrenci ise; Orjinal öğrenci belgesi. Çalışan veya Şirket Sahibi ise; Şirketin ticaret odasında ki kaydı, ticaret sicil gazetesi ve vergi levhası. Emekli ise; Emekli maaşını gösterir belge ( banka hesap özeti yada emekli cüzdanı).
- Başvuru Sahibi 18 Yaşından Küçükse:Başvuru sahibi 18 yaşından küçükse ve yalnız yada sadece bir velisi ile seyahat ediyorsa; Ebeveyninden noter tasdikli orjinal muvafakatname gerekmektedir (seyahat eden ebeveyn evli değilse yada ebeveynlik yetkisi sadece kendisindeyse bu koşul geçerli değildir).

İsveç Hükümeti Türk vatandaşlarından Umumi (bordo) pasaport sahiplerine vize uygulamaktadır. Ancak Hususi (yeşil) pasaport, Hizmet (gri) pasaport ve Diplomatik (siyah) pasaport sahipleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak şartı ile vizeye tabi değillerdir. İsveç Schengen vizesine üye bir ülkedir. İsveç vizesi ile diğer Shengen ülkeleri ziyaret edilebilir. Ancak İsveç ’e vize alarak diğer Schengen ülkelerine gitmek isteyenler öncelikle İsveç ‘e giriş yapmak zorundadırlar. İsveç vizesi alarak diğer Schengen ülkelerine direkt giriş yapılamamaktadır.
Vize başvurunuzu seyahat tarihinizden 3 ay öncesine kadar yapabilirsiniz. Başvuru esnasında başvuru sahiplerinden parmak izi alınmaktadır.
Turistik İsveç Vizesi İçin Gerekli Belgeler
- Pasaport :Seyahat tarihinizin bitişinden itibaren en az 3 ay süresi ve vize için en az 2 boş sayfası olan, veriliş tarihi 10 yılı geçmemiş pasaport aslı. Eski ve yeni pasaportlarınızın işlenmiş bütün sayfalarının ve kimlik bilgileri sayfalarının fotokopisi sunulmalıdır.
- Fotoğraf: 2 Adet yeni çekilmiş ve biometrik fotoğraf.
- Başvuru Formu: Başvuru formu gerçeğe uygun şekilde doldurulmuş ve başvuru sahibi tarafından imzalanmış olmalıdır.
- Otel ve Uçak Bilet Rezervasyonu: Kişinin yapacağı seyahate uygun otel ve uçak bileti rezervasyonlarının belgeleri. Kişinin yapacağı seyahat planını gösterir belgeler sunulmalıdır.
- Seyahat Sigortası: Bütün Schengen ülkelerinde geçerli en az 30.000 Euro teminatlı tüm seyahat süresini kapsayan, ülkeye geri dönüş, acil tıbbi bakım yada acil hastane bakım masraflarını kapsayan Seyahat Sağlık Sigortası.
- Mali Durum Belgeleri: Kişinin yapacağı seyahatin masraflarını nasıl karşılayacağını gösteren belgeler sunulmalıdır. Son 3 aylık hesap hareketlerini gösterir banka hesap dökümü, son 3 aylık maaş bordroları vb.
- Davetiye: İsveç ‘ten size gönderilmiş yada fakslanmış davetiye sunulmalıdır.
- Nüfus Kayıt Örneği: Başvuru sahibine ait tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği sunulmalıdır.
- Başvuru Sahibi Çalışan İse: Bağlı bulunduğu kurumdan iş veren mektubu/izin onayı, SGK işe giriş bildirgesi ve SGK hizmet dökümü sunulmalıdır.
- Başvuru Sahibi İş Veren İse: Şirketin ticaret odası kaydı, ticaret sicil gazetesi kopyası ve vergi levhası sunulmalıdır.
- Başvuru Sahibi Emekli İse: Emekli maaşını gösterir belge sunulmalıdır.
- Başvuru Sahibi Öğrenci İse: Öğrenci belgesi sunulmalıdır.
- Başvuru Sahibi Çiftçi İse: Bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi sunulmalıdır.
- Başvuru Sahibi 18 Yaşından Küçükse:Başvuru sahibi 18 yaşından küçükse ebeveynleri ile birlikte seyahat etmiyorsa yada sadece bir ebeveyni ile seyahat ediyorsa ebeveynlerinden noter tasdikli muvafakatname. Seyahat eden ebeveyn evli değil ise yada ebeveynlik yetkisi sadece kendisindeyse bu koşul geçerli değildir.

İsviçre Hükümeti Türk vatandaşlarından Umumi (bordo) pasaport sahiplerine vize uygulamaktadır. Ancak Hususi (yeşil) pasaport, Hizmet (gri) pasaport ve Diplomatik (siyah) pasaport sahiplerine 180 gün içinde 90 günü aşmamak şartı ile vize uygulanmamaktadır. İsviçre Schengen vizesine üye bir ülkedir. İsviçre vizesi ile diğer Shengen ülkeleri ziyaret edilebilir. Ancak İsviçre ’den vize alarak diğer Schengen ülkelerine gitmek isteyenler öncelikle İsviçre ‘ye giriş yapmak zorundadırlar. İsviçre vizesi alarak diğer Schengen ülkelerine direkt giriş yapılamamaktadır.
Turistik İsviçre Vizesi İçin Gerekli Belgeler
- Pasaport :Seyahat tarihinizin bitişinden itibaren en az 3 ay süresi ve vize için en az 2 boş sayfası olan, veriliş tarihi 10 yılı geçmemiş pasaport aslı. Eski pasaportlarınızın ve vizelerinizin fotokopisi sunulmalıdır.
- Fotoğraf: 2 Adet yeni çekilmiş biometrik fotoğraf.
- Başvuru Formu: Başvuru formu gerçeğe uygun şekilde doldurulmuş ve başvuru sahibi tarafından imzalanmış olmalıdır. Başvuru formu Almanca, Fransızca, İtalya, İspanyolca yada İngilizce olarak doldurulmalıdır.
- Otel ve Uçak Bilet Rezervasyonu: Kişinin yapacağı seyahate uygun otel ve uçak bileti rezervasyonlarının belgeleri. Kişi öngörülen başka bir ulaşım aracı ile seyahat planlıyorsa bu araca ilişkin belgeler sunulmalıdır.
- Seyahat Sigortası: Bütün Schengen ülkelerinde geçerli, tüm seyahat süresini kapsayan, ülkeye geri dönüş, acil tıbbi bakkım yada acil hastane masraflarını kapsayan en az 30.000 Euro teminatlı Seyahat ve Kaza Sigortası.
- Mali Durum Belgeleri: Kişinin yapacağı seyahatin masraflarını nasıl karşılayacağını gösteren belgeler sunulmalıdır. Son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren banka hesap dökümü orjinali ve fotokopisi.
- Gerekli Ek Belgeler: Kişi Çalışan ve İşveren ise; SGK işe giriş bildirgesi, SGK hizmet dökümü ve işveren tarafından görevinizin de belirtilmiş olduğu izin belgesi, son 3 aya ait maaş bordrosu, ticaret odası sicil kaydı fotokopisi, ticaret sicil gazetesi fotokopisi ve vergi levhası fotokopisi. Öğrenci ise; Orjinal öğrenci belgesi. Emekli ise; Emekli maaşını gösterir belge ( banka hesap özeti yada emekli cüzdanı orjinal ve fotokopi). Çiftçi ise; Bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi.
- Başvuru Sahibi 18 Yaşından Küçükse:Başvuru sahibi 18 yaşından küçükse ve yalnız yada sadece bir velisi ile seyahat ediyorsa; Ebeveyninden noter tasdikli orjinal muvafakatname ve fotokopisi gerekmektedir.

İtalya Hükümeti Türk vatandaşlarında Umuma mahsus (bordo) pasaporta vize uygulamaktadır. Ancak Hususi pasaport (yeşil pasaport), Hizmet pasaportu (gri pasaport) ve Diplomatik pasaport (siyah pasaport) sahipleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak şartı ile vizeye tabi değillerdir. İtalya Schengen vizesine üye bir ülkedir. İtalya vizesi ile diğer Shengen ülkeleri ziyaret edilebilir. Ancak İtalya’dan vize alarak diğer Schengen ülkelerine gitmek isteyenler öncelikle İtalya ‘ya giriş yapmak zorundalardır. İtalyaya vizesi alarak diğer Schengen ülkelerine direkt giriş yapılamamaktadır.
Vize başvurunuzu seyahat tarihinizden 3 ay öncesine kadar yapabilirsiniz. Başvuru esnasında başvuru sahiplerinden parmak izi alınmaktadır. Fakat 12 yaş altı çocukların, fiziksel olarak parmak izi vermeye müsait olmayanların ve resmi davetle seyahat edecek olan hükümet üyelerinin parmak izi zorunluluğu yoktur.
İş Verenler İçin Turistik İtalya Vizesi
- Pasaport :Başvurulan vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar süresi olan ve en az bir boş sayfası bulunan güncel pasaportunuz. Çipli (bordo) pasaportun 1. ve 2. sayfalarının, son sayfanın (60.) ve varsa Schengen, Amerika, İngiltere, Romanya, Bulgaristan vizelerinin ve giriş-çıkış damgalarının bulunduğu sayfa fotokopileri sunulmalıdır.
- Fotoğraf: 2 Adet biometrik, rötuşsuz, son 6 ay içerisinde çekilmiş, direkt objektife bakan, yüz hatlarının açık seçik ayırt edilmesini sağlayacak biçimde, arkası beyaz ve 35*40 mm ebadında fotoğraf olmalıdır.
- Banka Hesap Cüzdanı: Son 3 aya ait güncel şahsın yada şirketin banka cüzdanlarının aslı ve okunaklı fotokopileri yada bankadan alınmış imzalı kaşeli hesap ekstresi aslı. İlk Schengen vizesi alacak kişiler bankadan alınmış imzalı kaşeli hesap ekstresi aslına ek olarak ekinde imzalayan kişinin imza yetkisini gösteren banka imza sirküleri.
- Otel ve Uçak Bilet Rezervasyonu: Kişinin otel rezervasyonu veya seyahat planınına ilişkin belgeler ve gidiş-dönüş uçak bileti rezervasyonları sunulmalıdır.
- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi: Kimlik fotokopisinde,yazılar ve fotoğraf net; ve fotoğrafta kişi tanınabilir olmalıdır.
- Vize Başvuru Formu: Her başvuru sahibi tarafından doldurulmuş ve imzalanmış başvuru formu.
- İmza Sirküleri: Şirkete ait imza sirkülerinin okunaklı fotokopisi.
- Faaliyet Belgesi: Şirkete ait son 3 ay içerisinde alınmış faaliyet belgesinin aslı ve fotokopisi.
- Vergi Levhası: Şirketin son dönemine ait vergi levhası fotokopisi.
- Sicil Gazetesi: Şirkete ait ticaret sicil gazetesi yada bağlı olduğu oda kaydının okunaklı fotokopisi.
- Dilekçe: Şirket antetli kağıdına başvuru sahibinin şirket sahibi/ortağı olduğunu, gidiş-dönüş tarihlerini ve tatil güzergahını belirten ıslak imzalı kaşeli dilekçe aslı.
- Maddi İmkan: İtalya İçişleri Bakanlığı ‘nın yürürlükteki düzenlemeleri ile kalış süresine göre tespit edilen tutarlara uygun maddi imkanlar.
- Seyahat Sağlık Sigortası: En az 30.000 Euro teminatlı ve tüm Schengen ülkelerinde geçerli olan, meydana gelebilecek sağlık nedenleri, acil tedavi, acil yatış yada vefata bağlı yurda dönüş masraflarını karşılayabilecek uygun ve geçerli Seyahat Sağlık Sigortasının aslı ve fotokopisi sunulmalıdır.
- Var İse: Gayrimenkul sahibi kişiler tapu ve kira kontratı fotokopilerini; araç sahipleri ise araç ruhsat fotokopilerini sunmaları gerekmektedir.

Macaristan Hükümeti Türk vatandaşlarından Hususi (bordo) pasaport sahiplerine vize uygulamaktadır. Ancak Hususi pasaport (yeşil pasaport), Hizmet pasaportu (gri pasaport) ve Diplomatik pasaport (siyah pasaport) sahipleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak şartı ile vizeye tabi değillerdir. Macaristan Schengen vizesine üye bir ülkedir. Macaristan vizesi ile diğer Shengen ülkeleri ziyaret edilebilir. Ancak Macaristan ’dan vize alarak diğer Schengen ülkelerine gitmek isteyenler öncelikle Macaristan ‘a giriş yapmak zorundadırlar. Macaristan vizesi alarak diğer Schengen ülkelerine direkt giriş yapılamamaktadır.
Turistik Macaristan Vizesi İçin Gerekli Belgeler
- Pasaport : Talep edilen vizenin bitiş tarihinden itibaren en az 3 ay geçerliliği olan ve vize için yeterli sayfası olan pasaportun aslı.
- Fotoğraf : Son 6 ay içerisinde çekilmiş 3,5*4 cm ebadında 2 adet biometrik fotoğraf.
- Başvuru Formu : Eksiksiz, okunaklı bir biçimde doldurulmuş ve imzalanmış vize başvuru formu. Macaristan Schengen üyesi bir ülke olduğu için standart herhangi bir Schengen üyesi ülkenin Schengen başvuru formu da doldurularak sunulabilir.
- Otel ve Uçak Rezervasyonu : Düşünülen seyahat tarihleri ile uyumlu otel ve uçak rezervasyonu ve seyahat planı sunulmalıdır.
- Seyahat Sigortası : Bütün Schengen ülkelerinde geçerli en az 30.000 Euro teminatlı tüm seyahat süresini kapsayan, ülkeye geri dönüş, acil tıbbi bakım yada acil hastane bakım masraflarını kapsayan Seyahat Sağlık Sigortası.
- Mali Durum Belgeleri : Kişinin yapacağı seyahatin masraflarını nasıl karşılayacağını gösteren belgeler sunulmalıdır. Son 3 aylık hesap hareketlerini gösterir banka hesap dökümü ve düzenli geliri gösterir belgeler.
- Başvuru Sahibi Çalışan ise : İşveren tarafından yazılmış ve imzalanmış mektup yada izin onayı, SGK işe giriş bildirgesi ve SGK hizmet dökümü sunulmalıdır.
- Başvuru Sahibi İş Veren ise : Şirketin ticaret odasındaki kaydı, ticaret sicil gazetesinin kopyası, vergi levhası ve SGK hizmet dökümü sunulmalıdır.
- Başvuru Sahibi Emekli ise : Emekli maaşını gösterir belge sunulmalıdır.
- Başvuru Sahibi Öğrenci ise : Öğrenci belgesi ve anne babasından kendisinin tüm masraflarını karşıladıklarına dair noterli taahütname ve taahütnameyi veren kişinin son 3 aylık banka hesap dökümü sunulmalıdır.
- Başvuru Sahibi Çiftçi ise : Bağlı olduğu çiftçi odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi sunulmalıdır.
- Başvuru Sahibi 18 Yaşından Küçükse:Başvuru sahibi 18 yaşından küçükse ebeveynleri ile birlikte seyahat etmiyorsa, ebeveynlerinden biri ile seyahat ediyorsa yada yasal vasi ile seyahat ediyorsa ebeveynlerinden noter tasdikli muvafakatname sunulmalıdır. Seyahat eden ebeveyn evli değil ise veya ebeveynlik yetkisi sadece kendisindeyse bu koşul geçerli değildir.

Malta Hükümeti Türk vatandaşlarından Umumi (bordo) pasaport sahiplerine vize uygulamaktadır. Ancak Hususi pasaport (yeşil pasaport), Hizmet pasaportu (gri pasaport) ve Diplomatik pasaport (siyah pasaport) sahipleri vizeye tabi değillerdir. Malta Schengen vizesine üye bir ülkedir. Malta vizesi ile diğer Shengen ülkeleri ziyaret edilebilir. Ancak Malta ’dan vize alarak diğer Schengen ülkelerine gitmek isteyenler öncelikle Malta ‘ya giriş yapmak zorundadırlar. Malta vizesi alarak diğer Schengen ülkelerine direkt giriş yapılamamaktadır.
Vize başvurunuzu seyahat tarihinizden 3 ay öncesine kadar yapabilirsiniz. Başvuru esnasında başvuru sahiplerinden parmak izi alınmaktadır.
Turistik Malta Vizesi İçin Gerekli Belgeler
- Pasaport : Başvurmuş olduğunuz vizenin bitiş tarihinden itibaren en az 3 ay süresi olan, 10 yıldan eski olmayan ve içerisinde en az 2 adet boş sayfası olan pasaport aslı ve fotokopisi.
- Fotoğraf : Yakın bir zamanda çekilmiş, arka planı beyaz ve pasaport fotoğrafı boyutlarında 2 adet fotoğraf.
- Başvuru Formu : Okunaklı ve gerçeğe uygun şekilde doldurulmuş imzalanmış vize başvuru formu fotokopisi.
- Otel ve Uçak Rezervasyonu : Kişinin yapacağı seyahat tarihlerine uygun otel ve uçak bileti rezervasyonları. Ev sahibi aile ile birlikte kalma durumunda, Baş Konsolosluk tarafından belirlenen format kullanılarak yasal/noter onaylı davet mektubu, daveti yapan ev sahibi kişinin kimlik belgesinin bir kopyası sunulmalıdır.
- Seyahat Sigortası : Bütün Schengen ülkelerinde geçerli en az 30.000 Euro teminatlı tüm seyahat süresini kapsayan, ülkeye geri dönüş, acil tıbbi bakım yada acil hastane bakım masraflarını kapsayan Seyahat Sağlık Sigortası.(Dönüş tarihinden itibaren 15 günlük uzatılmış olması gerekmektedir.)
- Kimlik Fotokopisi : Okunaklı bir şekilde olan nüfus cüzdanı fotokopisi.
- Mali Durum Belgeleri : Yeterli ve düzenli kişisel finansal geliri kanıtlayan belgeler sunulmalıdır. Banka beyanları yada kredi kartında kullanılabilir kredi beyanı, konaklama süresi boyunca başvuru sahibinin tüm finansal teminatını kabul eden ev sahibi kuruluşun mektubu vb.
- Seyahat Planı : Başvuru sahibi seyahatinde birden fazla ülkeye gitmeyi düşünüyorsa, Schengen bölgesinde tüm seyahati gösteren detaylı bir döküm sunulmalıdır.
- Başvuru Sahibi Çalışan ise : Faaliyet belgesi, ticari sicil gazetesi, vergi levhası, imza sirküleri, şirket antetli kağıdına çalışma durumunu ve işe alım tarihini gösteren yakın zamanlı kaşeli çalışma belgesi, son 3 aya ait maaş bordrosu ve son 6 aya ait SGK bildirgesi gibi belgelerin asılları ve kopyaları sunulmalıdır.
- Başvuru Sahibi İş Veren ise : Faaliyet belgesi, ticari sicil gazetesi, vergi levhası, imza sirküleri ve son 6 aya ait SGK ödemeleri gibi belgelerin asılları ve kopyaları sunulmalıdır.
- Başvuru Sahibi Emekli ise : Emekli kartı ve son 6 ayın banka hesaplarının özeti ve mevcut ise diğer geçim araçlarına ait belgeler.
- Başvuru Sahibi 18 Yaşından Küçükse : Başvuru sahibinin doğum belgesi, ebeveynlerin ve yasal vasilerinin/vasinin noterli yetki belgeleri ve nüfus cüzdanı fotokopileri, geçim aracının yeterliliğini kanıtlayan belge sunulmalıdır.

Norveç Krallığı Türk vatandaşlarından Umumi (bordo) pasaport sahiplerine vize uygulamaktadır. Ancak Hususi pasaport (yeşil pasaport), Hizmet pasaportu (gri pasaport) ve Diplomatik pasaport (siyah pasaport) sahipleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak şartı ile vizeye tabi değillerdir. Norveç Krallığı Schengen vizesine üye bir ülkedir. Norveç Krallığı vizesi ile diğer Shengen ülkeleri ziyaret edilebilir. Ancak Norveç Krallığı ’ndan vize alarak diğer Schengen ülkelerine gitmek isteyenler öncelikle Norveç Krallığı ‘na giriş yapmak zorundırlar. Norveç Krallığı vizesi alarak diğer Schengen ülkelerine direkt giriş yapılamamaktadır.
Vize başvurunuzu seyahat tarihinizden 3 ay öncesine kadar yapabilirsiniz. Başvuru esnasında başvuru sahiplerinden parmak izi alınmaktadır.
Turistik Norveç Vizesi İçin Gerekli Belgeler
- Pasaport :Seyahat tarihinizin bitişinden itibaren en az 3 ay süresi ve vize için en az 2 boş sayfası olan, veriliş tarihi 10 yılı geçmemiş pasaport aslı. Eski ve yeni pasaportlarınızın işlenmiş bütün sayfalarının ve fotoğraflı yüzünüzün A4 fotokopisi sunulmalıdır. Ayrıca eski pasaportlarınızın aslı da sunulmalıdır.
- Fotoğraf: 2 Adet yeni çekilmiş biometrik fotoğraf.
- Başvuru Formu: Başvuru (Questionnaire D) formu gerçeğe uygun şekilde doldurulmuş ve başvuru sahibi tarafından imzalanmış olmalıdır.
- Otel ve Uçak Bilet Rezervasyonu: Kişinin yapacağı seyahate uygun otel ve uçak bileti rezervasyonlarının belgeleri. Kişi tur organizasyonu ile gidecekse turun detayları sunulmalıdır.
- Seyahat Sigortası: Bütün Schengen ülkelerinde geçerli en az 30.000 Euro teminatlı tüm seyahat süresini kapsayan, ülkeye geri dönüş, acil tıbbi bakım yada acil hastane bakım masraflarını kapsayan Seyahat Sağlık Sigortası.
- Banka Hesap Dökümü: Kişinin son 3 aylık hareketlerini gösteren resmi onaylı banka hesap dökümü.
- Başvuru Sahibi Çalışan İse: Bağlı bulunduğu kurumdan ş yeri antetli kağıdına yazılmış çalışma yazısı veya izin onay yazısı, SGK işe giriş bildirgesi, hizmet dökümü, faaliyet belgesi ve son 3 aylık maaş bordrosu aslı sunulmalıdır. Ayrıca izin yazısı İngilizce yazılmalı yada belge yeminli İngilizce çevirisi ile birlikte sunulmalıdır.
- Başvuru Sahibi İş Veren İse: Şirketin ticaret odası kaydı, faaliyet belgesi, vergi levhası ve ticaret sicil gazetesi sunulmalıdır.
- Başvuru Sahibi Emekli İse: Emekliliğini ispat edecek emekli kartı, emekli maaş hesabı vb.
- Başvuru Sahibi Öğrenci İse: Öğrenci belgesinin İngilizce orjinali yada yeminli tercümandan tercümesi ile sunulmalıdır.
- Başvuru Sahibi Çiftçi İse: Başvuru sahibinin çiftçilik belgesi sunulmalıdır.
- Başvuru Sahibi 18 Yaşından Küçükse:Başvuru sahibi 18 yaşından küçükse noter tasdikli İngilizce yada onaylı çevirisi ile muvafakatname. Bu durum yasal velilerden sadece bir tanesinin velayet sahibi olduğu yasal olarak kanıtlanabilirse geçersizdir.

Polonya Hükümeti Türk vatandaşlarından Umumi (bordo) pasaport sahiplerine vize uygulamaktadır. Ancak Hususi (yeşil ) pasaport, Hizmet (gri) pasaport ve Diplomatik (siyah) pasaport sahipleri vizeye tabi değillerdir. Polonya Schengen vizesine üye bir ülkedir. Polonya vizesi ile diğer Shengen ülkeleri ziyaret edilebilir. Ancak Polonya ’dan vize alarak diğer Schengen ülkelerine gitmek isteyenler öncelikle Polonya ‘ya giriş yapmak zorundadırlar. Polonya vizesi alarak diğer Schengen ülkelerine direkt giriş yapılamamaktadır.
Vize başvurunuzu seyahat tarihinizden 3 ay öncesine kadar yapabilirsiniz. Başvuru esnasında başvuru sahiplerinden parmak izi alınmaktadır.
Turistik Polonya Vizesi İçin Gerekli Belgeler
- Pasaport :Seyahat tarihinizin bitişinden itibaren en az 3 ay süresi ve vize için en az 2 boş sayfası olan, veriliş tarihi 10 yılı geçmemiş pasaport aslı. Eski ve yeni pasaportlarınızın işlenmiş bütün sayfalarının ve kimlik bilgileri sayfalarının fotokopisi sunulmalıdır.
- Fotoğraf: 2 Adet yeni çekilmiş ve biometrik fotoğraf.
- Başvuru Formu: Başvuru formu gerçeğe uygun şekilde doldurulmuş ve başvuru sahibi tarafından imzalanmış olmalıdır.
- Otel ve Uçak Bilet Rezervasyonu: Kişinin yapacağı seyahate uygun otel ve uçak bileti rezervasyonlarının belgeleri. Kişi tur organizasyonu ile gidecekse turun detayları sunulmalıdır.
- Seyahat Sigortası: Bütün Schengen ülkelerinde geçerli en az 30.000 Euro teminatlı tüm seyahat süresini kapsayan, ülkeye geri dönüş, acil tıbbi bakım yada acil hastane bakım masraflarını kapsayan Seyahat Sağlık Sigortası.
- Mali Durum Belgeleri: Kişinin yapacağı seyahatin masraflarını nasıl karşılayacağını gösteren belgeler sunulmalıdır. Son 3 aylık hesap hareketlerini gösterir banka hesap dökümü, son 3 aylık maaş bordroları vb.
- Başvuru Sahibi Çalışan İse: Bağlı bulunduğu kurumdan iş yeri izin onayı/ iş veren mektubu, SGK işe giriş bildirgesi ve SGK hizmet dökümü sunulmalıdır.
- Başvuru Sahibi İş Veren İse: Şirketin ticaret odası kaydı, ticaret sicil gazetesi kopyası ve vergi levhası sunulmalıdır.
- Başvuru Sahibi Emekli İse: Emekli maaşını gösterir belge sunulmalıdır.
- Başvuru Sahibi Öğrenci İse: Öğrenci belgesi sunulmalıdır.
- Başvuru Sahibi Çiftçi İse: Bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi sunulmalıdır.
- Başvuru Sahibi 18 Yaşından Küçükse:Başvuru sahibi 18 yaşından küçükse ebeveynleri ile birlikte seyahat etmiyorsa yada sadece bir ebeveyni ile seyahat ediyorsa ebeveynlerinden noter tasdikli muvafakatname. Seyahat eden ebeveyn evli değil ise yada ebeveynlik yetkisi sadece kendisindeyse bu koşul geçerli değildir.

Portekiz Hükümeti Türk vatandaşlarından Umumi (bordo) pasaport sahiplerine vize uygulamaktadır. Ancak Diplomatik (siyah) pasaport, Hizmet (gri) pasaport ve Hususi (yeşil) pasaport hamilleri Portekiz’e yapacakları turizm amaçlı seyahatleri veya transit geçişlerinde, Portekiz’de toplam ikamet süresi, Schengen alanına ilk giriş tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde, altı ay içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, vizeden muaftır.. Portekiz Schengen vizesine üye bir ülkedir. Portekiz vizesi ile diğer Shengen ülkeleri ziyaret edilebilir. Ancak Portekiz ’den vize alarak diğer Schengen ülkelerine gitmek isteyenler öncelikle Portekiz’ e giriş yapmak zorundalardır. Portekiz vizesi alarak diğer Schengen ülkelerine direkt giriş yapılamamaktadır.
Vize başvurunuzu seyahat tarihinizden en az 15 gün öncesinde yapmanız gerekir. Başvuru esnasında başvuru sahiplerinden parmak izi alınmaktadır.
Turistik Portekiz Vizesi İçin Gerekli Belgeler
- Pasaport :Seyahat tarihinizin bitişinden itibaren en az 3 ay süresi ve vize için en az 2 boş sayfası olan, veriliş tarihi 10 yılı geçmemiş pasaport aslı. Eski ve yeni pasaportlarınızın ilk ve işlenmiş bütün sayfalarının fotokopisi sunulmalıdır.
- Fotoğraf: 2 Adet arka fonu beyaz ve yeni çekilmiş fotoğraf.
- Başvuru Formu: Başvuru formu gerçeğe uygun şekilde doldurulmuş, okunaklı ve başvuru sahibi tarafından imzalanmış olmalıdır.
- Otel ve Uçak Bilet Rezervasyonu: Kişinin yapacağı seyahate uygun otel ve uçak bileti rezervasyonlarının belgeleri. Kişi tur organizasyonu ile gidecekse turun detayları sunulmalıdır. Eğer konaklama bir akraba yada arkadaş yanında olacaksa Portekiz ‘deki kişinin kimlik fotokopisi ile “Termo de Responsibilidade” formu, sizin adınıza yazdığı davet yazısını, son 3 aylık güncel banka hesap dökümünü ve kişinin güncel banka hesap dökümü göndermesi gerekiyor. Eğer kişi Portekiz vatandaşı değilse, Portekiz ‘deki oturma izninin fotokopisini de göndermesi gerekir.
- Seyahat Sigortası: Bütün Schengen ülkelerinde geçerli en az 30.000 Euro teminatlı tüm seyahat süresini ve gideceğiniz tarihten 1 gün öncesini-dönüş tarihinizden 1 gün sonrasını kapsayan, ülkeye geri dönüş, acil tıbbi bakım yada acil hastane bakım masraflarını kapsayan Seyahat Sağlık Sigortası.
- Mali Durum Belgeleri: Kişinin yapacağı seyahatin masraflarını nasıl karşılayacağını gösteren belgeler sunulmalıdır. Tüm masrafları karşılamaya yetecek miktarda para bulunan şahsi banka hesabınızın güncel tarihli, imzalı, kaşeli son 3 aylık dökümü.
- Kimlik Fotokopisi: Kişinin okunaklı ve net şekilde olan kimlik fotokopisi.
- Başvuru Sahibi Çalışan İse: Bağlı bulunduğu kurumdan iş yeri izin belgesi, çalıştığı şirkete ait imza sirküleri,faaliyet belgesi, vergi levhası, resmi gazete fotokopileri. SGK işe giriş bildirgesi, son 3 aylık maaş bordrosu ve son 3 aylık SGK hizmet dökümü sunulmalıdır.
- Başvuru Sahibi İş Veren İse: Şirketin antetli kağıdına imza sirküleri, ticaret odası kaydı, vergi levhası ve resmi gazete sunulmalıdır. Eğer bireysel olarak çalışıyorsanız yaptığınız iş anlaşmalarını ve gelir beyanınızı sunmanız gerekir.
- Başvuru Sahibi Emekli İse: Emekli olduğunuzu ispatlayan belgeler sunulmalıdır.
- Başvuru Sahibi Öğrenci İse: Güncel tarihli öğrenci belgesi sunulmalıdır.
- Başvuru Sahibi 18 Yaşından Küçükse:Başvuru sahibi 18 yaşından küçükse ve ebeveynleri ile birlikte seyahat etmiyorsa, ebeveynlerinden noter tasdikli muvafakatname sunmalıdır.

Romanya Hükümeti Türk vatandaşlarından Umumi (bordo) pasaport sahiplerine vize uygulamaktadır. Ancak Hususi pasaport (yeşil pasaport), Hizmet pasaportu (gri pasaport) ve Diplomatik pasaport (siyah pasaport) sahipleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak şartı ile vizeye tabi değillerdir. Romanya Schengen vizesine üye bir ülkedir. Romanya vizesi ile diğer Shengen ülkeleri ziyaret edilebilir. Ancak Romanya ’dan vize alarak diğer Schengen ülkelerine gitmek isteyenler öncelikle Romanya ‘ya giriş yapmak zorundalardır. Romanya vizesi alarak diğer Schengen ülkelerine direkt giriş yapılamamaktadır.
Vize başvurunuzu seyahat tarihinizden 3 ay öncesine kadar yapabilirsiniz. Başvuru esnasında başvuru sahiplerinden parmak izi alınmaktadır.
Turistik Romanya Vizesi İçin Gerekli Belgeler
- Pasaport :Seyahat tarihinizin bitişinden itibaren en az 3 ay süresi ve vize için en az 2 boş sayfası olan, veriliş tarihi 10 yılı geçmemiş pasaport aslı. Eski ve yeni pasaportlarınızın işlenmiş bütün sayfalarının fotokopisi sunulmalıdır.
- Fotoğraf: 2 Adet 3/4 ebadında yeni çekilmiş fotoğraf.
- Başvuru Formu: Başvuru formu gerçeğe uygun şekilde doldurulmuş ve başvuru sahibi tarafından imzalanmış olmalıdır.
- Otel ve Uçak Bilet Rezervasyonu: Kişinin yapacağı seyahate uygun otel ve uçak bileti rezervasyonlarının belgeleri.
- Seyahat Sigortası: Bütün Schengen ülkelerinde, AB ve Eorld Wide ‘da geçerli en az 30.000 Euro teminatlı tüm seyahat süresini kapsayan, ülkeye geri dönüş, acil tıbbi bakım yada acil hastane bakım masraflarını kapsayan Seyahat Sağlık Sigortası.
- Mali Durum Belgeleri: Kişinin yapacağı seyahatin masraflarını nasıl karşılayacağını ve gelirini ispatlayan belgeler sunulmalıdır. Son 3 aya ait banka hesap cüzdanı, mesleki ispat belgeleri vb.
- Başvuru Sahibi Çalışan İse: Bağlı bulunduğu kurumdan iş yeri izin belgesi ve SGK hizmet dökümü sunulmalıdır.
- Başvuru Sahibi İş Veren İse: Şirketin ticaret odası kaydı, vergi levhası fotokopisi, iş veren tarafından gerekli harç veya verginin ödendiğine dair belge ve gelir vergi beyannamesi sunulmalıdır.
- Başvuru Sahibi Emekli İse: Emekliliği ispatlayan belgeler sunulmalıdır.
- Başvuru Sahibi Öğrenci İse: Öğrenci belgesi sunulmalıdır.
- Başvuru Sahibi Çiftçi İse: Bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi sunulmalıdır.
- Başvuru Sahibi 18 Yaşından Küçükse:Başvuru sahibi 18 yaşından küçükse ve ebeveynlerinden biri ile birlikte seyahat ediyorsa, seyahat etmeyen veli tarafından imzalanan noter tasdikli muvafakatname sunulmalıdır.

Slovakya Hükümeti Türk vatandaşlarından Umumi (bordo) pasaport sahiplerine vize uygulamaktadır. Ancak Hususi pasaport (yeşil pasaport), Hizmet pasaportu (gri pasaport) ve Diplomatik pasaport (siyah pasaport) sahipleri ülkeye yapacakları seyahatlerinde 90 gün içinde vizeye tabi değillerdir. Slovakya Schengen vizesine üye bir ülkedir. Slovakya vizesi ile diğer Shengen ülkeleri ziyaret edilebilir. Ancak Slovakya ’dan vize alarak diğer Schengen ülkelerine gitmek isteyenler öncelikle Slovakya ‘ya giriş yapmak zorundalardır. Slovakya vizesi alarak diğer Schengen ülkelerine direkt giriş yapılamamaktadır.
Vize başvurunuzu seyahat tarihinizden 3 ay öncesine kadar yapabilirsiniz. Başvuru esnasında başvuru sahiplerinden parmak izi alınmaktadır.
Turistik Slovakya Vizesi İçin Gerekli Belgeler
- Pasaport :Seyahat tarihinizin başlangıcından itibaren en az 6 ay süresi ve vize için en az 2 boş sayfası olan, veriliş tarihi 10 yılı geçmemiş pasaport aslı. Eski pasaportlarınızın aslı ile birlikte işlenmiş sayfaların fotokopileri de sunulmalıdır.
- Fotoğraf: 2 Adet arka fonu beyaz ve yeni çekilmiş fotoğraf.
- Başvuru Formu: Başvuru formu gerçeğe uygun şekilde doldurulmuş ve başvuru sahibi tarafından imzalanmış olmalıdır.
- Otel ve Uçak Bilet Rezervasyonu: Kişinin yapacağı seyahate uygun otel ve uçak bileti rezervasyonlarının belgeleri.
- Seyahat Sigortası: Bütün Schengen ülkelerinde geçerli en az 30.000 Euro teminatlı tüm seyahat süresini kapsayan, ülkeye geri dönüş, acil tıbbi bakım yada acil hastane bakım masraflarını kapsayan Seyahat Sağlık Sigortası.
- Kimlik Fotokopisi: Okunaklı ve net şekilde olan kimlik fotokopisi.
- Evlilik Cüzdanı: Başvuru sahibi evli ise ve eşi ile birlikte gidecekse evlilik cüzdanı fotokopisi sunulmalıdır.
- Mali Durum Belgeleri: Kişinin yapacağı seyahatin masraflarını nasıl karşılayacağını gösteren belgeler sunulmalıdır. Kredi kartı ekstresi, gayrimenkul belgeleri, araba ruhsatı fotokopileri, son 3 aylık imzalı kaşeli banka hesap ekstresi.
- Başvuru Sahibi Çalışan İse: Çalıştığı şirkete ait imza sirküleri, ticaret odası kaydı, vergi levhası, resmi gazete, son 6 aylık faaliyet belgesi, SGK işe giriş bildirgesi, son 4 aylık SGK hizmet dökümü ve son 3 aylık maaş bordrosu sunulmalıdır. Sözleşmeli çalışanlar noter tasdikli iş sözleşmesi sunmalıdır.
- Başvuru Sahibi İş Veren İse: Şirkete ait imza sirküleri, ticaret odası kaydı, vergi levhası, resmi gazete, son 6 aylık faaliyet belgesi ve son 4 aylık SGK hizmet dökümü.
- Başvuru Sahibi Emekli İse: Emeklilik belgesi sunulmalıdır.
- Başvuru Sahibi Öğrenci İse: Öğrenci belgesi sunulmalıdır.
- Başvuru Sahibi Çiftçi İse: Bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi sunulmalıdır.
- Başvuru Sahibi 18 Yaşından Küçükse:Başvuru sahibi 18 yaşından küçükse ebeveynlerinden biri ile birlikte seyahat ediyorsa, seyahat etmeyen ebeveynin noter tasdikli muvafakatname.

Slovenya Hükümeti Türk vatandaşlarından Umumi (bordo) pasaport sahiplerine vize uygulamaktadır. Ancak Hususi (yeşil) pasaport, Hizmet (gri) pasaport ve Diplomatik (siyah) pasaport sahipleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak şartı ile vizeye tabi değillerdir. Slovenya Schengen vizesine üye bir ülkedir. Slovenya vizesi ile diğer Shengen ülkeleri ziyaret edilebilir. Ancak Slovenya ’dan vize alarak diğer Schengen ülkelerine gitmek isteyenler öncelikle Slovenya ‘ya giriş yapmak zorundalardır. Slovenya vizesi alarak diğer Schengen ülkelerine direkt giriş yapılamamaktadır.
Vize başvurunuzu seyahat tarihinizden 3 ay öncesine kadar yapabilirsiniz. Başvuru esnasında başvuru sahiplerinden parmak izi alınmaktadır.
Turistik Slovenya Vizesi İçin Gerekli Belgeler
- Pasaport :Seyahat tarihinizin bitişinden itibaren en az 3 ay süresi ve vize için en az 2 boş sayfası olan, veriliş tarihi 10 yılı geçmemiş pasaport aslı. Eski ve yeni pasaportlarınızın işlenmiş bütün sayfalarının ve kimlik bilgileri sayfalarının fotokopisi sunulmalıdır.
- Fotoğraf: 2 Adet yeni çekilmiş ve biometrik fotoğraf.
- Başvuru Formu: Başvuru formu gerçeğe uygun şekilde doldurulmuş ve başvuru sahibi tarafından imzalanmış olmalıdır.
- Otel ve Uçak Bilet Rezervasyonu: Kişinin yapacağı seyahate uygun otel ve uçak bileti rezervasyonlarının belgeleri. Kişi tur organizasyonu ile gidecekse turun detayları sunulmalıdır.
- Seyahat Sigortası: Bütün Schengen ülkelerinde geçerli en az 30.000 Euro teminatlı tüm seyahat süresini kapsayan, ülkeye geri dönüş, acil tıbbi bakım yada acil hastane bakım masraflarını kapsayan Seyahat Sağlık Sigortası.
- Mali Durum Belgeleri: Kişinin yapacağı seyahatin masraflarını nasıl karşılayacağını gösteren belgeler sunulmalıdır. Son 3 aylık hesap hareketlerini gösterir banka hesap dökümü, son 3 aylık maaş bordroları vb.
- Başvuru Sahibi Çalışan İse: Bağlı bulunduğu kurumdan onaylanmış izin dilekçesi, SGK işe giriş bildirgesi ve SGK hizmet dökümü sunulmalıdır.
- Başvuru Sahibi İş Veren İse: Şirketin ticaret odası kaydı, vergi mükellefliği belgesi ve vergi levhası sunulmalıdır.
- Başvuru Sahibi Emekli İse: Emekli maaşını gösterir belge sunulmalıdır.
- Başvuru Sahibi Öğrenci İse: Öğrenci belgesi sunulmalıdır.
- Başvuru Sahibi Çiftçi İse: Bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi sunulmalıdır.
- Başvuru Sahibi 18 Yaşından Küçükse:Başvuru sahibi 18 yaşından küçükse ebeveynleri ile birlikte seyahat etmiyorsa yada sadece bir ebeveyni ile seyahat ediyorsa ebeveynlerinden noter tasdikli muvafakatname. Seyahat eden ebeveyn evli değil ise yada ebeveynlik yetkisi sadece kendisindeyse bu koşul geçerli değildir.

Yunanistan Hükümeti Türkiye vatandaşlarından Umumi (bordo) pasaport sahiplerine vize uygulamaktadır. Ancak Hususi (yeşil) pasaport, Hizmet (gri) pasaport ve Diplomatik (siyah) pasaport sahipleri vize uygulamasına tabi değillerdir.
Turistik Yunanistan Vizesi İçin Gerekli Belgeler
- Pasaport :Seyahat tarihinizin bitişinden itibaren en az 3 ay süresi ve vize için en az 2 boş sayfası olan, veriliş tarihi 10 yılı geçmemiş pasaport aslı. Eski ve yeni pasaportlarınızın aslı. Yeni tip pasaportlar için ise sadece kimlik bilgilerinin yazılı olduğu sayfanın fotokopisi gereklidir. Daha evvel Schengen veya başka bir ülkeden vize aldıysanız o vizenin bulunduğu sayfanın fotokopisi.
- Fotoğraf: 2 Adet arka fonu beyaz ve yeni çekilmiş biometrik fotoğraf.
- Başvuru Formu: Başvuru formu gerçeğe uygun şekilde doldurulmuş ve başvuru sahibi tarafından imzalanmış olmalıdır.
- Otel ve Uçak Bilet Rezervasyonu: Kişinin yapacağı seyahate uygun otel ve uçak/tren/otobüs/gemi/feribot bileti rezervasyonlarının belgeleri. Kişi seyahatini araç ile gerçekleştirecekse; araca ait geçerli yeşil sigorta, uluslararası ve araç ruhsatı verilmelidir. Gemi ve otobüs turlarına katılacak kişiler mutlaka ödeme makbuzu sunmalıdır. Yatla gidilecekse yatın evrakları ve yatı kullanacak kişiye ait kaptanlık belgesi ve kaptanın geçerli Schengen vizesi sunulmalı. Seyahat tekne ile gerçekleşecekse; Tekne başvuru sahibine yada aile bireyine ait ise tekne evraklarının tamamı (tekne bağlama kütüğü yada tonilato belgesi), teknenin geçerli sigortası, tekne sahibinden davet yazısı. Tekne sahibi eğer başvuru yapmıyorsa geçerli vizesi, kaptana yada tekneyi kullanacak kişiye ait kaptanlık belgeleri. Eğer tekne farklı bir kişiye yada bir şirkete ait ise; Tekne evraklarının tamamı (tekne bağlama kütüğü yada tonilato belgesi), teknenin geçerli sigortası, tekne sahibinden davet yazısı yada kiralanmış ise kira sözleşmesi ve kaptana yada tekneyi kullanacak kişiye ait kaptanlık belgeleri.
- Seyahat Sigortası: Bütün Schengen ülkelerinde geçerli en az 30.000 Euro teminatlı tüm seyahat süresini kapsayan, ülkeye geri dönüş, acil tıbbi bakım yada acil hastane bakım masraflarını kapsayan Seyahat Sağlık Sigortası.
- Kimlik Fotokopisi: Kişinin kimlik fotokopisi net ve okunaklı olmalıdır.
- Mali Durum Belgeleri: Kişinin yapacağı seyahatin masraflarını nasıl karşılayacağını gösteren belgeler sunulmalıdır. Son 3 aylık hesap akışını gösteren banka hesap özeti (bakiyesi en az 1000 tl olmalıdır) ve tapu, araç ruhsatı gibi varlık evrakları da sunulmalıdır.
- Dilekçe: Kişi seyahat amacını açıklayan bir dilekçe sunmalıdır.
- Başvuru Sahibi Şirket Çalışanı İse: Sigorta işe giriş bildirgesi, 4 aylık SGK dökümü, kaşe ve imza ile onaylanmış olarak son 3 aylık maaş bordroları (sözleşmeli çalışılıyor ise sözleşme fotokopisi)Malvarlığı varsa tapular, banka hesap cüzdanlarının orjinalleri veya bankadan kaşe ve imza ile onaylanmış hesap dökümü. Eğer internet bankacılığından döküm alınacak ise bankaya onaylatılması gerekmektedir.Çalıştığınız Şirkete ait dokümanlar: Son 3 aya ait orjinal faaliyet belgesi (ticaret veya sanayi odası veya kayıtlı bulunan meslek birliğinden), Ticari sicil gazetesi fotokopisi, Vergi levhasının fotokopisi, İmza sirküleri.
- Başvuru Sahibi Şirket Sahibi İse: Malvarlığı varsa tapular, banka hesap cüzdanlarının orjinalleri veya bankadan kaşe ve imza ile onaylanmış hesap dökümü. Eğer internet bankacılığından döküm alınacak ise bankaya onaylatılması gerekmektedir.Şirket evrakları:Son 3 aya ait orjinal faaliyet belgesi (ticaret veya sanayi odası veya kayıtlı bulunan meslek birliğinden),Ticari sicil gazetesi fotokopisi, Vergi levhasının fotokopisi ve İmza sirküleri
- Başvuru Sahibi Serbest Meslek Sahibi ise: Malvarlığı varsa tapular, banka hesap cüzdanlarının orjinalleri veya bankadan kaşe ve imza ile onaylanmış hesap dökümü. Eğer internet bankacılığından döküm alınacak ise bankaya onaylatılması gerekmektedir, Bağlı bulunduğu kurumdan yazı. Vergi levhası fotokopisi, İmza sirküleri fotokopisi ve Meslek kimlik kartı fotokopisi.
- Başvuru Sahibi Kamu Çalışanı ise: Resmi kurumun antetli kağıdına yazılmış seyahatin amacını belirten dilekçe.Çalıştığınız resmi kurumdan izin yazısı.Kaşe ve imza ile onaylanmış olarak son 3 aylık maaş bordroları (sözleşmeli çalışılıyor ise sözleşme fotokopisi)Malvarlığı varsa tapular, banka hesap cüzdanlarının orjinalleri veya bankadan kaşe ve imza ile onaylanmış hesap dökümü. Eğer internet bankacılığından döküm alınacak ise bankaya onaylatılması gerekmektedir.Çalıştığınız resmi kurumun kimlik kartı ve fotokopisi.
- Başvuru Sahibi Emekli ise: Malvarlığı varsa tapular, banka hesap cüzdanlarının orjinalleri veya bankadan kaşe ve imza ile onaylanmış hesap dökümü. Eğer internet bankacılığından döküm alınacak ise bankaya onaylatılması gerekmektedir.Geçiminizi nasıl sağladığınıza dair kanıtlar: örneğin aileniz şirket sahibi ise şirket dokümanları (Son 3 aya ait orijinal faaliyet belgesi (ticaret veya sanayi odası veya kayıtlı bulunan meslek birliğinden), Ticari sicil gazetesi fotokopisi, Vergi levhasının fotokopisi, İmza sirküleri). Çalışan ise çalıştığı şirketin dökümanları ve Sigorta işe giriş bildirgesi, 4 aylık SGK dökümü, kaşe ve imza ile onaylanmış olarak son 3 aylık maaş bordroları.
- Başvuru Sahibi Öğrenci İse: Başvuru sahibi reşit değil ise (18 yaş altı);12 yaşın altındaki çocukların başvuru merkezini ziyaret etmesi gerekli değildir.Çocuk tek başına ya da sadece bir ebeveynle seyahat ediyor ise: Her iki ebeveynden ya da yasal vasisinden noter tasdikli muvafakatname sunulması gerekmektedir. (Boşanmış çiftler için: Çocuğun velayetini gösteren mahkeme kararı da gerekmektedir.)Çocuk her iki ebeveyn ya da yasal vasisi ile beraber seyahat edecek ise: Vize Başvuru Merkezine her iki ebeveyn ya da yasal vasinin gelmesi vebaşvuru formunu görevli personel şahitliğinde imzalaması gerekmektedir. Aksi takdirde noter tasdikli muvafakatname sunulması gerekmektedir.Çocuk başvurularında da yukarıda belirtilen evrakların hazırlanması ve set halinde çocuk ve/veya çocuklar içinde başvuruları ile beraber ayrı ayrı sunulması gerekmektedir. Öğrenci kimlik kartı ve okuldan öğrenci belgesi (Okul zamanında gidilecek ise izinli olduğunu gösteren bir belge).Ailenizin malvarlığı varsa tapular, banka hesap cüzdanlarının orjinalleri veya bankadan kaşe ve imza ile onaylanmış hesap dökümü. Eğer internet bankacılığından döküm alınacak ise bankaya onaylatılması gerekmektedir.Geçiminizi nasıl sağladığınıza dair kanıtlar: örneğin aileniz şirket sahibi ise şirket dökümanları (Son 3 aya ait orjinal faaliyet belgesi (ticaret veya sanayi odası veya kayıtlı bulunan meslek birliğinden), Ticari sicil gazetesi fotokopisi, Vergi levhasının fotokopisi, İmza sirküleri). Çalışan ise çalıştığı şirkettin dökümanları ve Sigorta işe giriş bildirgesi, 4 aylık SGK dökümü, kaşe ve imza ile onaylanmış olarak son 3 aylık maaş bordroları, sözleşmeli çalışılıyor ise sözleşme fotokopisi.
- Başvuru Sahibi Çiftçi İse: Bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş ıslak imzalı çiftçi belgesi aslı.
- Başvuru Sahibi Ev Hanımı ise: Malvarlığı varsa tapular, banka hesap cüzdanlarının orjinalleri veya bankadan kaşe ve imza ile onaylanmış hesap dökümü. Eğer internet bankacılığından döküm alınacak ise bankaya onaylatılması gerekmektedir. Geçiminizi nasıl sağladığınıza dair kanıtlar: örneğin ev hanımları eşiniz şirket sahibi ise şirket dökümanları (Son 3 aya ait orijinal faaliyet belgesi (ticaret veya sanayi odası veya kayıtlı bulunan meslek birliğinden), Ticari sicil gazetesi fotokopisi, Vergi levhasının fotokopisi, İmza sirküleri) Çalışan ise çalıştığı şirkettin dökümanları ve Sigorta işe giriş bildirgesi, 4 aylık SGK dökümü, kaşe ve imza ile onaylanmış olarak son 3 aylık maaş bordroları, sözleşmeli çalışılıyor ise sözleşme fotokopisi.
Yorum Yazın Cevabı İptal Et
Bu site; spam mesajları azaltmak için Akismet kullanmaktadır.