Almanya

ALMANYA VİZE İŞLEMLERİ

Almanya Schengen Vizesi ile ilgili en kapsamlı sayfaya hoş geldiniz. Sayfamızda, Almanya vizesi ile ilgili vize çeşitleri, vize evrakları, doldurulması gereken formlar ve vize hakkında ihtiyaç duyabileceğiniz her türlü bilgiye ulaşabileceksiniz. Sitemizde bulunan Almanya vizesi başvuru bilgileri, Federal Almanya Cumhuriyeti’nin Türkiye’de bulunan büyük elçilikleri, konsoloslukları ve yetkili birimleri tarafından bildirilmiş bilgilerdir. Bu bilgilerde bazı dönemlerde değişiklik olması olasıdır. En güncel bilgilere sitemizi takip ederek sahip olabilirsiniz.

Vize süreci oldukça profesyonel şekilde yürütülmesi gereken bir süreçtir. Vize başvurusunda bulunmadan önce gerekli hazırlıkların doğru şekilde yapılıp yapılmadığı kontrol edilmelidir. Vize işlemleriniz ile ilgili olarak her zaman vize ekibimiz ile görüşebilirsiniz.

Almanya Vize İşlemleri Küçük Banner
Almanya Oturum Vizesi İşlemleri
Almanya Vizesi Formlar Dökümanlar
Almanya Vizesi Sıkça Sorulan Sorular

Hangi Pasaport Türleri Almanya Vizesine Başvurmalıdır?

Almanya Hükümeti Türk vatandaşlarına vize uygulamaktadır. Ancak Hususi pasaport (yeşil pasaport), Hizmet pasaportu (gri pasaport) ve Diplomatik pasaport (siyah pasaport) sahipleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak şartı ile vizeye tabi değillerdir.

Almanya Schengen vizesine üye bir ülkedir. Almanya vizesi ile diğer Schengen ülkeleri ziyaret edilebilir. Ancak Almanya’dan vize alarak diğer Schengen ülkelerine gitmek isteyenler öncelikle Almanya’ya giriş yapmak zorundalardır. Almanya vizesi alarak diğer Schengen ülkelerine direkt giriş yapılamamaktadır. Vize başvurunuzu seyahat tarihinizden 3 ay öncesine kadar yapabilirsiniz. Başvuru esnasında başvuru sahiplerinden parmak izi alınmaktadır. Fakat 12 yaş altı çocukların, fiziksel olarak parmak izi vermeye müsait olmayanların ve resmi davetle seyahat edecek olan hükümet üyelerinin parmak izi zorunluluğu yoktur.

Süresine Bağlı Olarak Almanya Vize Türleri

Almanya Vize türleri, seyahat edecek kişinin seyahat süresine bağlı olarak değişiklik gösterir. 90 gün ve üzeri Almanya’da kalma amaçlı olarak seyahat etmeye izin veren vize türüne Uzun Dönem Vize, 90 gün ve daha kısa süreli seyahat etmeye izin veren vize türüne ise Kısan Dönem Vize olarak adlandırılır. Uzun dönem vize aynı zamanda oturum vizesi olarak da adlandırılır.

Ticari ziyaretler ve fuar ziyaretleri, turistik amaçlı geziler, aile veya yakın ziyaretleri, spor – sanat – organizasyon -etkinlik amaçlı vb. ziyaretler Kısa Dönem Vize kapsamında değerlendirilir. Bu vize türü Schengen vizesi olarak da adlandırılır ve bu vize ile Schengen ülkelerinin hepsi ziyaret edilebilir. Bu vize ile oturum ve çalışma hakkı kazanılamaz.

Kısa Dönem Almanya Schengen Vizesi ( 90 Gün ve Daha Kısa Vizeler)

  • Turistik Almanya Vizesi
  • Ticari Almanya Vizesi ( İş, Fuar Ziyaretleri)
  • Almanya Aile, Yakın, Akraba, Arkadaş Ziyaret Vizesi
  • Almanya Kültürel Etkinlik, Kongre, Sportif Etkinlik Vizesi
  • Almanya Kısa süreli Staj ve Eğitim Vizesi
  • Almanya Transit Vizesi

Not: Yukarıdaki vize türleri için başvuruların yetkili vize başvuru merkezlerine veya seyahat acentelerine yapılması gerekmektedir. Bu vize türleri doğrudan konsolosluklar tarafından kabul edilmemektedir.

Uzun Dönem Almanya Schengen Vizesi ( 90 Gün ve Daha Uzun Vizeler)

Almanya Ulusal Vizesi, D, olarak adlandırılan bu vize türü, 90 günden / 6 aydan fazla sürecek olan konaklama ve ikamet için başvurulması gerekli vize türüdür ve D vize türü olarak kodlanmıştır. Ulusal Vize (D) genellikle 90 gün olarak verilir, bazı durumlarda ise 1 yıllık verilir. Bu vize türü ile ülkeye giriş yapıldıktan sonra oturum izni alınması gerekmektedir.

Almanya Ulusal vizesi başvuruları doğrudan konsolosluğa yapılan vize türüdür. Bazı durumlarda randevu alınması aşamasında, vize başvuru noktası olarak, vize başvuru merkezleri de atanabilmektedir.

  • Almanya’da Aile Birleşimi
  • Almanya’da Çalışmak
  • Almanya’da İş Aramak
  • Almanya’da Au Pair
  • Almanya’da Bilim ve Araştırma
  • Almanya’da Gönüllü Sosyal Hizmetler
  • Almanya’da burslu veya Ücretli Üniversite Öğrencisi olmak
  • Almanya’da uzun süreli staj yapmak
  • Almanya’da uzun süreli dil kursu
  • Almanya’da İstisna Akdi Çerçevesinde Sözleşmeli İşçi
  • Almanya’da Evlenmek

Almanya Vizesi Nasıl Alınır?

Almanya Vizesi işlemlerinin sağlıklı şekilde yürümesi ve başarılı şekilde sonuçlanması için adım adım “Almanya Vizesi Nasıl Alınır?” basamaklarının takip edilmesi önemlidir.

  1. Almanya’ya yapılacak seyahatin amacı belirlenmeli : Yapılacak seyahatin amacının belirlenmesi çok önemlidir. Seyahat amacına bağlı olarak başvuru yapılması gereken vize türü değişiklik göstermektedir.
  2. Seyahat amacına göre vize türüne karar verilmeli : Seyahat amacına göre vize türünün belirlenmesi, belirlenen vize türü ile ilgili olarak hazırlanması gereken belgelerde farklılıklar gösterecektir. Bundan dolayı doğru vize türü belirlenmesi önemlidir. Ayrıca, vizeye başvuru yapacak kişinin iş durumu,mesleği, iştigal konusu da önemlidir.
  3. Vize türüne göre gerekli olan belgeler hazırlanmalı: Her vize türü başvurusu için hazırlanması gerekli olan ortak belgeler olduğu gibi, vize türüne bağlı olarak hazırlanması gerekli olan farklı belgeler de vardır. Vize türünüze uygun belgelerin hazırlanması gerekmektedir. Unutulmamalıdır ki, talep edilen belgelerden farklı olarak konsolosluk ek belge talep edebilir. 20 Yılı aşkın tecrübeye sahip acentamız, tecrübesi sayesinde sizleri doğru şekilde yönlendirerek, maddi ve zaman kaybına uğramadan vize başvurunuzu tamamlamış olursunuz.
  4. Vize Başvurusu için randevu alınması: Vize evrakları hazırlandıktan sonra sistem üzerinden online randevu alınması gerekmektedir. Randevu işlemlerimiz vize ekibimiz tarafından alınmaktadır.
  5. Vize Evraklarının Teslim Edilmesi: Randevu gün ve saatinde konsolosluk vize merkezinde vize başvuru evrakları verilerek başvuru işlemi tamamlanmış olur. Eğer son 5 yıl içerisinde herhangi bir Schengen vizesi alınmış ve parmak izi (VIS) konsolosluk sistemine kaydedilmiş ise, başvuru sahibinin başvuru esnasında bulunmasına gerek yoktur.

Almanya konsolosluğu, vize başvuru işlemlerinin daha kolay yapılabilmesi için, İstanbul, Ankara, İzmir, Trabzon, Bursa, Antalya ve Gaziantep’te Almanya Vize Başvuru merkezlerini, vize başvurularını kabul etmeleri için yetkilendirmiştir.

Almanya Vize Başvuru İşlemleri

Almanya Vize Randevusu

Almanya Vize Başvurusu yapılabilmesi için Almanya Vize Randevusu alınmış olması gerekmektedir. Vize randevusu alınmamış başvurular kabul edilmez. Başvuru yapacağınız vize türüne göre belgeler hazırlandıktan sonra, vize ekibimiz sistem üzerinden vize başvuru merkezinin başvuru için müsait olunan ilk tarih ve saate randevunuzu alır. Bayram, Yılbaşı, yaz tatili gibi  konsolosluğun yoğun olduğu dönemlerde randevular ileri tarihlere verilebilmektedir. Bundan dolayı bu dönemlerde yapılacak başvurularda, randevuların erken alınmasında yarar olacaktır.

Eski veya geçerli pasaportunuzda son 5 yıl içerisinde herhangi bir Schengen vizesi alınmış, sistemlere VIS kaydı girilmiş ve biyometrik bilgileriniz kayıtlı ise, başvuru zamanında şahsen bulunulmasına gerek yoktur. Fakat VIS kaydı yoksa, başvuru esnasında hazır bulunulması gerekmektedir.

Almanya Vize randevusu gün ve saatinde, vize başvuru merkezinde hazır bulunulmaması durumunda randevu iptal olur ve yeniden randevu alınması gerekir.

Randevu esnasında Almanya Vize Başvuru personelimiz randevu formunu belgelerle beraber başvuru merkezine getirecektir. Başvuruyu kendiniz yapmanız durumunda, bu forumun beraberinizde getirilmiş olması gerekmektedir. Aksi takdirde başvuru merkezi başvurunuzu kabul etmeyecektir.

Almanya seyahati süresince diğer Schengen ülkelerine ziyaretler yapılacaksa, en uzun kalınacak ülke konsolosluğu üzerinden vize başvurusu yapılması gerekmektedir. Eğer her ülkede aynı sürede konaklanılacaksa ilk giriş yapılacak ülke üzerinden vizenin alınması gerekmektedir. Alınan vize ile ilk giriş, vizenin alındığı ülkeden başka ülkeye yapılmaması gereklidir. Bu durumda sonraki vize başvurularınız için sorun teşkil edebilir.

Almanya Schengen Vize Ücreti 2020

Almanya Vize Ücreti 2023

Almanya vize ücreti, Almanya vizesi almak isteyen T.C. vatandaşları ve Türkiye’de oturum belgesine sahip diğer ülke vatandaşlarının ödemesi gereken vize ücretidir. Bu vize ücreti başvuru yapılacak vize türüne göre değişiklik göstermektedir. Bunlar; Almanya vize ücreti, konsolosluk harcı, vize başvuru merkezi hizmet ücreti ve acenta danışmanlık bedellerinden oluşur.

Almanya Vize Ücreti 2023 detaylı bilgisi için lütfen “Almanya Vize Ücreti 2023” sayfamızı ziyaret ediniz.

Almanya Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Umama mahsus Bordo pasaport sahibi T.C. vatandaşlarının Almanya ve Schengen bölgesine yapacakları seyahatler için almaları gerekli olan Almanya Vizesi ile ilgili olarak en çok sorulan sorulardan bir tanesi olan “Almanya Vizesi Kaç Günde Çıkar?” sorusunun ne yazık ki tek bir cevabı yoktur.

Vize almaya karar verilen andan, vize başvurusunun tamamlanıp, vizeyi elinize almanız arasında geçen zaman, her şeyin normal şartlar altında seyretmesi durumunda 7 ile 15 iş günü arası olduğu söylenebilir.

Almanya vizesi işlemlerinin sonuçlanma süresinin pek çok şarta bağlı olarak değişmesi çok olasıdır.

  • Resmi tatil, bayram, yaz tatili – sömestr, festival gibi dönemlerde, randevunun alınma ve vizenin çıkma süresi uzayabilir.
  • Başvuru evraklarının hazırlanması aşamasındaki gecikmeler, eksiklikler, hatalar
  • Konsolosluk tarafından ek belge talep edilmesi.

Bu veya benzeri sebeplerden dolayı vize başvurusu ve sonuçlanma süresinde gecikmeler olabilir. Ligarba Turizm vize servisi olarak,  Almanya vize başvurularınızı seyahatinizden en az 1 ay önce başlatmanızı tavsiye ederiz.

Almanya Vizesi Reddi

Almanya Vize Reddi

Almanya vize başvurularınızın reddedilmesinin pek çok nedenleri vardır. Vizenin reddedildiğine dair konsolosluk onaylı vize red mektubu verilir. Bu dokümanda vizenin red sebebi belirtilir. Vize başvurunuzun reddedilmiş olması paniğe sebep olmamalıdır. Öncelikle vize red mektubunda işaretlenmiş olan vize red sebebi incelenmeli ve nedeni anlaşılmalıdır.

Eğer belirtilen işaretli sebep sizin için doğru olmadığını düşünüyorsanız, karara itiraz edebilirsiniz. Almanya Konsolosluğu vize bölümüne hazırlayacağınız itiraz dilekçesi ile karara itiraz edebilirsiniz. İtiraz dilekçesi standart bir formatı yoktur, net ve açık şekilde hazırlayacağınız dilekçeyi, konsolosluk vize bölümüne sunarken, yanına destekleyici ekstra dokümanlarınız varsa bunları da eklemelisiniz. İtiraz dilekçeniz, vize red kararının tarafınıza ulaşmasından sonra maksimum 30 gün içerisinde konsolosluğa teslim edilmiş olması gerekmektedir. Dilekçeyi kargo ile gönderiyorsanız, kargoda meydana gelebilecek muhtemel gecikmeleri de hesaba katmanız gerekmektedir.

Almanya Vize Reddi, red mektubunu incelediğinizde sebeplerinin makul olduğunu düşünüyorsanız, karara itiraz etmek yerine yeniden vize başvurusunda bulunabilirsiniz. Yeni vize başvurusunda bir önceki başvurudaki hataların düzeltilmesi gereklidir. Aksi takdirde tekrar red alma ihtimaliniz yüksektir. İlk vize başvurusunun reddedilmiş olması, ikinci başvuruda oldukça titiz belge hazırlığı yapılmasını gerektirir. Çünkü ilk başvurunun reddedilmiş olması, ikinci başvuru için de negatif bir referans taşımaktadır.

Almanya Vize Reddi, Red durumunda nasıl davranılması gerektiği, itiraz mı edilmeli yeni başvuruda mı bulunulmalı gibi detaylar için detaylı sayfaya gidiniz.

Vizeler Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Eğer Almanya Konsolosluğunun belirttiği şartları eksiksiz ve doğru bir şekilde yerine getirdiyseniz Vize başvurunuzun değerlendirilmesi ve sonuçlanması 7 ile 15 gün arasında olacaktır. Özel durumlarda yani konsolosluğun müsaitlik durumu, evraklarınızın eksik olması gibi durumlarda bu süre uzayabilir.

Evet, Almanya ülkesi Schengen ülkelerine dahildir.

Almanya’ya bazı sebeplerden dolayı gitmek için Schengen Vizesi alınması gerekmektedir. Seyahat durumunuza göre alacağınız Schengen Vizesi ile Almanya’ya rahatlıkla girebilir, özgürce ziyaret edebilirsiniz.

Öncelikle Almanya’ya yapacağınız seyahatinizin amacı belli olmalıdır. Ardından bu amaca göre vize türünüzü belirlemelisiniz. Belirlenen vizenin gerekli evraklarını eksiksiz ve doğru bir şekilde hazırlamalısınız. Evraklarınızı tamamladıktan sonra vize ekibimiz ile iletişime geçerek vize başvurunuz için online randevu alabilirsiniz. Randevu gün ve saatinizde konsolosluk vize merkezine, vize başvuru evrakları verilerek başvuru işleminizi tamamlamış olursunuz.

Bir Yorum Yazın

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.
Bizi Arayın