Ölmeden Önce Yapılacaklar Listenize Bizden 5 Rota!

7 Haziran 2019
306
Ölmeden Önce Yapılacaklar Listenize Bizden 5 Rota!

Dünyaya ne için geldiğimiz üzerine hiç kafa yordun mu? Belli bir yaşa geldikten sonra ideallerini, amaçlarını, hayallerini, hayattan beklentilerini bir bir sorguladın mı? Kariyer planları, evlilik telaşı, metropol kargaşası derken gerçekten ne istediğini düşünecek kadar boş vakit yarattın mı? Ekonomik kaygılar, cesaret temalı algılar, dileklerini gerçekleştirmene engel olan şeffaf barajlar. Şimdi kendine sadece birkaç dakika ayır. Uzun ya da kısa vadede fark etmez, nerede, ne yapmak istediğini bir düşün. Hayal etmek bedava sonuçta. Ve “iste, inan, al” felsefesini de sakın ama sakın unutma! İsteyenin bir yüzü, vermeyenin iki yüzü kara ne de olsa. Ölmeden önce yapılacaklar listene 5 madde Ligarba Turizm’den kalanını keşfetmek senden. Hadi başlayalım.

Cape Town’da Kafeş Dalışı Yap

Belki kafanda birkaç fikir olur, belki gerçekten tam olarak yapmak istediğin şey budur. Ölmeden önce yapman gerekenler listesinin en başında biraz adrenalin var. Faturası, kredi kartı, havası, kaosu, trafik sorunu derken bir bakmışsın bedeninde hissettiğin tek şey stres olmuş. En son ne zaman kalbinin hızla çarptığını bile hatırlamıyorsun. Kendini her defasında dalgın dalgın bakarken buluyorsun. Hayatına biraz farklı tatlar katman gerektiğini düşünmüyor musun? Hadi topla çantanı, al yanına ihtiyacın olan birkaç eşyanı. Bir de ucuza bilet yakaladın mı! Ver elini Cape Town! Güney Afrika’nın bu benzersiz şehri seni bekliyor. Köpek balıklarıyla kafes dalışı yaparken yaşayacağın anlar, hayata yeniden bağlanacağının garantisini veriyor.

Nemrut’ta Günbatımını Seyret

Günbatımı izlemeyi sever misin? Muhteşem bir günbatımı manzarası için çok uzaklara gitmeye gerek yok, hemen yanıbaşımızda. Listenin ikinci rotasında “Kralların ve Tanrıların tahtı” olarak bilinen Nemrut var. Adıyaman’da yüksekliği 2600 metreye erişen Nemrut, Antik Çağ’dan kalma heykelleriyle birlikte büyüleyici bir günbatımı yaşatıyor. Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) Dünya Kültür Miras Listesi’nde yer alan Adıyaman’ın Kahta ilçesi sınırlarındaki Nemrut Dağı’nın  “Güneşin doğuşunun ve batışının dünyada en güzel izlendiği yer” olarak nitelendirildiğini de belirtelim!

Tayland’da Dilek Feneri Uçur

Dünyaya geldiğinden bu yana gerçekten dibe vurduğunu hiç düşündün mü? Belki borca battın, belki çok sevdiğin birini son yolculuğuna uğurladın, belki de yıllardır aynı yastığa baş koyduğun hayat arkadaşından ayrıldın. Fakat tekrar ayağa kalktın. Bir süre sonra yine önüne baktın. Çünkü umudunu hep cebinde taşıdın. Tam olarak böyle hayatta kalmayı başardın. Şimdi anladın mı insanı dibe vurduran şeyin ne olduğunu? 22 Kasım’da Tayland’da düzenlenen Loi Krathong Festivali’nde her yıl binlerce insan işte bunu yapıyor. Hayallerini, umutlarını dilek fenerlerine bağlayıp, hep birlikte evrene mesaj yolluyor. “İste, inan, al” felsefesinin temellerini bu şekilde atıyor.

Norveç’te Kuzey Işıklarını Seyret

Şimdi biraz dünyayla baş başa kalma zamanı. Tabii biraz da günümüz trendlerini yakalamalı. Aslında bu madde için alternatifimiz birden fazla. Norveç, İzlanda, Finlandiya, İsveç ve Kanada gibi Kuzey ülkeleri tercihlerimiz arasında. Ne kadar büyüleyici bir evrenin parçası olduğumuzu hatırlamak, hayatın sadece kapı duvardan ibaret olmadığını anlamak için mükemmel bir an. Kuzey ışıklarını seyre dalarken hayal gücünü kısıtlama. Kendini sonsuzluğun kollarına bırak ve inanmaya başlayarak ikinci adımı at.

İtalya’nın Köylerinde Kendi Şarabını Yap

Ölmeden önce yapılacaklar listemizin son maddesindeyiz. Peki yaşadığımız hayatın kaçıncı evresindeyiz? Dünyaya kazık çakacak halimiz yok neticede. Doğanın kanununu hiçe saymak mümkün mü? Sana edebi bir kitap yaz ya da içinden geldiği gibi bir heykel yap gibi tavsiyeler vermeyeceğiz. Bunları da bir kenara not alabilirsin tabii. Yeteneklerine güveniyorsan seni kim tutabilir ki? Fakat belki biraz daha orijinal bir şey yapmak istersin diye, şöyle naçizane bir önerimiz var. İtalya’nın küçük köylerine çıkıp tertemiz dağ havasını tüm vücuduna yayıp kendi şarabını üretmeye ne diyorsun? Dünyaya, belki de çocuklarına kendi ellerinle yaptığın bir şeyi bırakmak için daha ne duruyorsun? Gerçekten isteyip inandığında başaramayacağın hiçbir şey olmadığını sen de biliyorsun!

Bir Yorum Yazın

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.
Bizi Arayın