İzlanda vizesi ile ilgili en kapsamlı sayfaya hoş geldiniz. Sayfamızda, İzlanda vizesiyle ilgili ihtiyaç duyabileceğiniz her türlü bilgiye ulaşabileceksiniz. İzlanda Vizesi nasıl alınır? İzlanda Schengen Vizesi kategorileri nelerdir? İzlanda Vizesi için gerekli belgeler listesi. İzlanda Vizesi başvuru işlemleri nelerdir? Bu bilgilerde bazı dönemlerde değişiklik olması olasıdır. En güncel bilgilere sitemizi takip ederek sahip olabilirsiniz.
Vize süreci oldukça profesyonel şekilde yürütülmesi gereken bir süreçtir. Vize başvurusunda bulunmadan önce gerekli hazırlıkların doğru şekilde yapılıp yapılmadığı kontrol edilmelidir. Vize işlemleriniz ile ilgili olarak her zaman vize ekibimiz ile görüşebilirsiniz.
İzlanda Vizesi nasıl alınır? İzlanda, Avrupa Serbest Ticaret Birliği içerisinde ancak Avrupa Birliği’nin dışından olmasına rağmen Schengen bölgesine dahil olan bir ülkedir.
T.C. Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahibi Türk vatandaşlarının İzlanda’ya seyahatlerinden önce vize işlemlerini başlatmaları gerekmektedir. Umuma Mahsus (bordo) pasaporta sahip vize başvuru sahipleri bu ülkeye seyahatleri öncesinde İzlanda vizesini almaları zorunludur. T.C. Diplomatik, Hususi ve Hizmet resmi pasaport sahibi Türk vatandaşları 6 ay içerisinde 90 günü aşmamak koşuluyla İzlanda vize işlemlerinden muaftırlar.
İzlanda Schengen Vizesi Kategorileri
Kısa Süreli Vizeler(C)(90 günden Kısa süreli)
İzlanda Turistik Vize
İzlanda Aile, Akraba ve Arkadaş Ziyareti Vizesi
İzlanda İş, Ticari Vize ve Fuar Vizesi
İzlanda Kültürel ve Sportif Etkinlik Vizesi
İzlanda Eğitim, Öğrenci ve Erasmus Vizesi (90 güne kadar)
İzlanda Öğrenci Gezileri için Vize
İzlanda Sağlık ve Tedavi Sebepli Vize
Uzun Süreli Vizeler(D)(90 günden Uzun Süreli)
Oturum vizesi (D Vize)
Çalışma vizesi
Eğitim vizesi
Evlilik Vizesi
Seyahat amacınıza uygun vize kategorisini seçmeniz ve ilgili vize kategorisine göre için gerekli evrakları hazırlamanız gerekmektedir.
İzlanda Vizesi için Gerekli Belgeler
İzlanda Vizesi başvuru işlemleri için gerekli evraklar;
Başvuru Formu: Vize başvurusu için formun eksiksiz doldurulmuş olması gerekiyor. Eksik evrak veya yanlış doldurulmuş form nedeniyle işlem süresi uzayabiliyor. Ebeveyninin pasaportuna kayıtlı reşit olmayanlar için de ayrıca başvuru formu doldurulması koşulu aranıyor.
Pasaport: Pasaportunuzda vize için en az 2 boş sayfa bulunması isteniyor. Pasaportta yer alan kimlik bilgileri sayfası ile son 3 yıl içinde alınmış Schengen vizelerinin bulunduğu sayfaların fotokopisinin ibraz edilmesi gerekiyor.
Fotoğraf: 2 adet biometrik fotoğraf. Fotoğraf son 6 ay içinde çekilmiş, 35-40 mm ölçülerinde, beyaz fon üzerine olmalı. Yüzün fotoğrafın %70-80’ini kaplayacak kadar, baş ve omuzlar görünüyor şekilde yakın çekim olması gerekiyor. Gözlüklü fotoğraflar kabul edilmiyor.
Sağlık Sigortası: Schengen ülkelerinin tamamı için geçerli, ayakta, yatakta, bütün tedavi masrafları ve hastalık veya vefat halinde ülkeye dönüş masraflarını da içeren minimum 30.000 € teminatlı seyahat sigortasının yaptırılması gerekiyor. Sigorta detayı için tıklayınız.
Uçak-Otel rezervasyonları: Uçak ve otel rezervasyonlarının çıktısını diğer evraklarla birlikte başvuru dosyanıza ekleyebilirsiniz. Uçak ve otel rezervasyonlarının satın alınması koşulu bulunmuyor.
Kimlik fotokopisi ve tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (güncel ve orijinal olması gereken belge kişinin aile ve adres bilgilerini içermelidir)
Seyahat masraflarının kim tarafından karşılanacağına dair belgeler:
Banka Hesabı: Son üç aylık hesap hareketlerini gösteren banka hesap dökümünün ıslak imzalı ve kaşeli olması gerekiyor.
Maaş Bordrosu: Son üç ayı gösteren maaş bordrolarının da başvuru dosyasına eklenmesi gerekiyor.
Muvafakatname: Başvuru sahibi 18 yaşından küçük ise yalnız veya sadece bir ebeveyn ya da yasal vasi ile seyahat ediyorsa seyahate katılmayan ebeveynin noter tasdikli muvafakatnamesinin de dosyaya eklenmesi gerekiyor.
Aşı Kartı: E-Nabız sistemi veya HES uygulaması üzerinden alınmış 2 Doz aşının da detaylarını gösteren Aşı Kartı
Bir Yorum Yazın
Yorumlar