BİZİMLE İLETİŞİME GEÇİN
Çek cumhuriyeti vizesi ile ilgili en kapsamlı sayfaya hoş geldiniz. Sayfamızda , Çek Cumhuriyeti vizesi ile ilgili ihtiyaç duyabileceğiniz her türlü bilgiye ulaşabileceksiniz. Çekya Vizesi nasıl alınır? Çekya Vizesi kaç günde çıkar? Çek Cumhuriyeti vize türleri nelerdir? Çek Cumhuriyeti Vizesi evrakları nelerdir? Bu bilgilerde bazı dönemlerde değişiklik olması olasıdır. En güncel bilgilere sitemizi takip ederek sahip olabilirsiniz.
Vize süreci oldukça profesyonel şekilde yürütülmesi gereken bir süreçtir. Vize başvurusunda bulunmadan önce gerekli hazırlıkların doğru şekilde yapılıp yapılmadığı kontrol edilmelidir. Vize işlemleriniz ile ilgili olarak her zaman vize ekibimiz ile görüşebilirsiniz.
Çek Cumhuriyeti vizesi için Ligarba turizm size vizenin alınmasına kadar uzayan süreçte her türlü danışmanlığı (Başvuru süreci, evrakların kontrol edilmesi, randevu vb.) sağlamaktadır.
Ligarba turizm temsilcilerimiz size vize başvuru formunuzun en doğru şekilde doldurulması konusunda yardımcı olacaktır. Çekya vizesi dilekçenizde seyahat amacınızın, gidiş-dönüş tarihlerinizin, seyahat masraflarınızın kim tarafından karşılanacağına dair bilgiler yer almalıdır. Yapacağınız başvuruda bahsedilen tüm bilgilerin doğruluğunu taahhüt etmiş olursunuz ve bilgilerin yanlı olması veya şüphe uyandırması durumunda Çek Cumhuriyeti Konsolosluk yetkilileri vize başvurunuzu reddedebilir.
Çek Cumhuriyeti Schengen vizesi için kullanacağınız pasaport seyahat sonrası en az 3 ay 15 gün geçerlilikte olması gerekmektedir. Daha önceden aldığınız ama şuan kullanmadığınız başka pasaportlarınızda varsa başvuru esnasında onları da ibraz etmeniz gerekmektedir. Çek Cumhuriyeti Konsolosluk yetkilileri gerekli gördüğü zamanlarda sizden ek evrak talebinde bulunabilirler. Bu durumda istenilen evrakların bir an önce hazırlanması ve vize çıkma süresinin etkilenmemesi adına hemen konsolosluğa iletilmesi gerekir. Çekya Schengen ülkesi olduğundan ülkeye giriş Schengen vizesi alınarak gerçekleştirilebiliyor. Öte yandan Schengen vizesi için gerekli evrakları tamamlarken arkadaşınızın davetini içerin mektubu da unutmamak gerekiyor. Davet mektubunun Çek Cumhuriyeti’ndeki polis merkezinden onaylı olması koşulu var.
Çek Cumhuriyeti için vize başvurusunda bulunurken statünüz, durumunuz, gelirleriniz önemlidir. Tüm bu etkenler de vize başvuru türünüze göre değişkenlik göstermektedir. Yanlış kategoriden yapılmış vize başvurusu vize reddi almanıza sebep olacağı gibi, bir sonraki vize alım süreçlerinde de aldığınız bu vize reddi vize almanızı olumsuz etkileyecektir. Bu yüzden vize başvurusunda bulunmadan önce başvuru yapacağınız vize türüne detaylı araştırma yaparak karar vermeniz gerekmektedir. Her vize türüne göre talep edilen evraklar, evrakların çeşitleri, form ve dilekçeler değişmektedir. Bu hususta herhangi bir sorun yaşamamak için vize türünüzü iyi belirlemek yeterli olacaktır.
Çek Cumhuriyeti C tipi Schengen vizesi 90 günden kısa süreli vizelerdir. Bu vizeler;
Çek Cumhuriyeti D tipi vizeler ulusal vize kategorisindedir. Ulusal vize kategorisindeki 90 gün üzere kalışlar için geçici oturum izni olarak verilen izinlerdir.
D tipi Vizeler;
Kısa süreli Çek Cumhuriyeti vize başvuruları Schengen üye devletlerin aldığı ortak kararla doğrudan Konsolosluğa ve Büyükelçiliğe yapılamamaktadır. Akredite firmalar aracılığıyla vize başvuruları kabul edilmektedir.
Çek Cumhuriyeti vizesinin çıkış süresi ortalama 15 iş günüdür. Evrakları tarafımıza ulaştırdıktan sonra sizin adınıza bir randevu alınır ve evraklar başvuru merkezine teslim edildikten sonra bu süre geçerli olur. Çekya vizesi için gereken biyometri işlemlerinin gerçekleştirilmesi için randevuya şahsen gelmeniz gerekmektedir.
Çek Cumhuriyeti vize başvurusu işlemlerinize seyahat tarihinizden 1 ay önce başlamanızı öneriyoruz. Çıkabilecek herhangi bir aksilik veya ek evrak istenmesi durumlarına karşı 1 ay ideal bir süredir. Çek Cumhuriyeti vize başvurusunda bulunabilmeniz için seyahatinize en fazla 3 ay kalması gerekmektedir.
Çekya’ya gitmek için öncelikle diplomatik temsilciliklerden randevu alınmalıdır. Ardından seyahat amacınıza göre vize türü seçin ve seçtiğiniz vize türü için istenen evrakları tamamlayarak Çekya İstanbul Başkonsolosluğu ya da Çekya Ankara Büyükelçiliğine başvurunuzu yapın.
Bir Yorum Yazın
Yorumlar
Geribildirimler