logo
Ligarba Turizm 1994 yılında kurulmuş IATA üyesi A grubu seyahat acentasıdır. Çin konsolosluğunun Yetkili vize acentası olan Ligarba Turizm, Tüm dünya vize işlemleri, Çin Vizesi, Uçak Bileti, Otel Rezerbasyonları, Yurtdışı Kültür ve Fuar Turları, MICE, Incentive turlar düzenlemektedir. Türk Çin Kültür Derneği kuruluşudur.
+902122917373
info@ligarbatravel.com

BİZİ TAKİP EDİN:

+90 212 291 73 73
Top
 

TİCARİ ÇİN VİZESİ (M)

Ticari Çin Vizesi (M); Çin Halk Cumhuriyetine yapılacak olan iş ve ticari seyahatler için başvurulması gerekli olan vize türüdür. Firmalarla yapılacak olan iş görüşmeleri; fuar , sanayi bölgesi ziyaretleri, ticari spor yarışmaları gibi ziyaretler ticari ziyaret kapsamında değerlendirilir.

Ticari Çin Vizesi için Gerekli Belgeler

Pasaport
Başvuru tarihi itibari ile geçerlilik süresi 6 aydan fazla olan, ve en az iki boş vize sayfası bulunan yeni tip çipli bordo pasaportun aslı.
Fotoğraf ( 2 Adet )
Arka fonu beyaz, ön cepheden çekilmiş, kulaklar görünür, beyaz kıyafet ve gözlük olmayan, mat kağıda basılmış fotoğraf. Fotoğraf ölçüleri ve özellikleri için aşağıdaki örnek fotoğrafı inceleyiniz.
Dilekçe ( Asıl - Islak İmzalı)
Şirket antetli kağıdına yazılmış, kaşe ve ıslak imzalı vize dilekçesinin aslı. Örnek dilekçeyi aşağıdaki dökümanlar kısmından indiriniz.
Faaliyet Belgesi (Asıl)
Firmanızın bağlı bulunduğu ticaret, sanayi, esnaf odası vb. den son 6 ay içerisinde alınmış olan Faaliyet Belgesinin Aslı.
Vergi Levhası ( Fotokopi)
2016 Yılı onaylı, şirketin vergi levhasının fotokopisi.
Nüfus Cüzdanı ( Fotokopi)
Başvuran kişiye ait, renkli veya fotoğrafın ve üzerindeki bilgilerin net göründüğü nüfus cüzdanı fotokopisi.
Davet Mektubu ( Fotokopi)
Çin resmi makamlarından alınmış olan, bar kodlu, belediye davetiyesi mail veya fotokopisi. Barkodlu davetiye tek sayfa ve iki sayfa olmak üzere iki şekilde gelmektedir. Eğer tek sayfa gelmişse bu davetiye başvuru için yeterlidir. Fakat eğer iki sayfa formatında gelen davetiye ise aynı zamanda firma da davetiye göndermelidir. Talep edilen davet mektubunun çincesi : 授权单位邀请函。
4A veya 4B Hizmet Dökümü
Kişiye ait 4A veya 4B Hizmet dökümü
Adli Sicil Kaydı (Asıl)
Kişiye ait adli sicil kaydının aslı veya e devletten alınmış kopyası. Adli sicil kaydında arşiv kaydı da mutlaka belirtilmelidir.
Davetiye ( Çinli Firmadan- Kopya)
Resmi davet mektubunun yanı sıra davet eden Çinli firmanın antetli kağıdına yazılmış davet mektubu kopyası.

Ticari Çin Vizesi Önemli Notlar:

Davetiye ile ilgili dikkat edilmesi gerekli hususlar:

Resmi barkodlu davetiyeler İstanbul Başkonsolosluğu veya Ankara Büyükelçiliği adına gelmektedir. Başvuru nereye yapılacaksa davetiyenin o makama hitaben hazırlanması gerekmektedir. İstanbul’dan başvuru yapması gereken bir firmanın davetiyesinde Embassy Ankara ifadesi geçiyorsa, İstanbul Başkonsolosluğu sisteminde davetiyeyi göremeyeceğinden dolayı başvuruyu kabul etmeyecektir.

Davetiye Temin Ederken Kullanılabilecek Faydalı Kelime ve Cümleler:

Firmalarımız Çin’den davet mektubu temin ederken Çinli firmalarla iletişim sıkıntısı yaşamaktadırlar. Bunun önüne geçmek ve konsolosluğun talep etmiş olduğu evrakların zamanında temin edilebilmesi için Çin’deki firmadan talep edilen belgelerin Çinceleri aşağıdadır. Eklenmesini istediğiniz herhangi kelime cümle olursa lütfen bizimle temasa geçiniz.

TürkçeÇince
Şirket Davetiyesi公司邀请函
Şirketin antetli kağıdına yazılmış davetiyenin aslını göndermenizi rica ederim需要您提供写在被授权公司抬头纸上的邀请函原件
Belediye Onaylı Resmi Davetiye政府机构出具的正式邀请函
Belediyeden alacağınız barkodlu davet mektubunu mail ortamında veya fotokopi olarak göndermenizi rica ederim从政府机构取的带条纹码的邀请函、需要您通过邮件或把复印件发给我们。
Firmanın İş Lisans Belgesi公司的营业证
Firmanızın İş Lisans Belgesinin kopyasını mail atmanızı rica ederim需要您通过邮件把营业证的复印件发给我们
Firma Sahibinin Kimlik kopyası邀请单位的法定代表的身份证

Ticari Çin Vizesi için Gerekli Doküman Örnekleri:

TİCARİ ÇİN VİZE ÜCRETLERİ

Vize TürüKDV HariçKDV Dahil
Tek Girişli Vize161 USD170 USD
Çift Girişli Vize190 USD199 USD
6 Ay Çok Girişli 219 USD228 USD
1 Yıl Çok Girişli 298 USD307 USD
Bir sonraki duyuruya kadar sadece tek giriş vize verilecektir.

KONSOLOSLUK GİRİŞ / ÇIKIŞ GÜNLERİ

Konsolosluk GirişKonsolosluk Çıkış
PazartesiBir Sonraki Salı
SalıBir Sonraki Çarşamba
ÇarşambaBir Sonraki Perşembe
PerşembeBir Sonraki Cuma
Cumaİki Sonraki Pazartesi

DİĞER ÇİN VİZE TÜRLERİ

Turistik Çin Vizesi (L)

Turistik Çin Vizesi (L)

TURİSTİK ÇİN VİZESİ (L) Turistik Çin Vizesi (L); Çin Halk Cumhuriyetine turistik amaçlı olarak seyahat edecek kişilere verilen vize türüdür ...
Daha Fazlasını Oku
Çin Çalışma Vizesi (Z)

Çin Çalışma Vizesi (Z)

ÇİN ÇALIŞMA VİZESİ (Z) Çin Çalışma Vizesi (Z); Çin Halk Cumhuriyeti sınırları içerisinde çalışma amaçlı olarak seyahat edecek olan kişilerin ...
Daha Fazlasını Oku
Çin Öğrenci Vizesi (X1-X2)

Çin Öğrenci Vizesi (X1-X2)

ÇİN ÖĞRENCİ VİZESİ (X1-X2) Çin Halk Cumhuriyetine eğitim amaçlı olarak seyahat etmek isteyen kişilerin başvuru yapması gereken vize türüdür. Eğitim ...
Daha Fazlasını Oku
Çin Mürettebat Vizesi (C)

Çin Mürettebat Vizesi (C)

ÇİN MÜRETTEBAT VİZESİ (C) Çin Mürettebat Vizesi; hava, kara ve deniz firmalarında mürettebat olarak çalışan; uluslararası tren taşımacılığı, havacılık, denizcilik ...
Daha Fazlasını Oku
Çin Yakın Ziyaret Vizesi (S1-S2)

Çin Yakın Ziyaret Vizesi (S1-S2)

ÇİN YAKIN ZİYARET VİZESİ (S1-S2) Çin Halk Cumhuriyetinde çalışma, eğitim-öğretim, gibi sebeplerden dolayı uzun süreli ikamet izni bulunan yabancı kişilerin, ...
Daha Fazlasını Oku
Çin Grup Vizesi (L)

Çin Grup Vizesi (L)

ÇİN GRUP VİZESİ (L) Türkiye'den yurtdışına tur düzenleme yetkisi olan Türsab'a bağlı A grubu seyahat acentalarının Çin Halk Cumhuriyetine düzenleyecekleri ...
Daha Fazlasını Oku
Çinli Akraba Ziyaret Vizesi (Q)

Çinli Akraba Ziyaret Vizesi (Q)

ÇİNLİ AKRABA ZİYARET VİZESİ (Q1-Q2) Çin Akraba Ziyaret Vizesi(Q) , Aile bütünlüğünden yola çıkarak; Çin'de ikamet etmek isteyen Çin vatandaşı ...
Daha Fazlasını Oku
Çin Staj Vizesi (F)

Çin Staj Vizesi (F)

ÇİN STAJ VİZESİ (F) Çin Halk Cumhuriyetinde herhangi bir kurum veya kuruluşta staj yapmak amacı ile gitmek isteyen kişilerin başvurmaları ...
Daha Fazlasını Oku
Çin Basın Vizesi (J1-J2)

Çin Basın Vizesi (J1-J2)

ÇİN BASIN VİZESİ (J1-J2) Çin Halk Cumhuriyetinde basın kuruluşlarının uzun süreli ikamet eden yabancı personelleri için verilen vize türü J1'dir ...
Daha Fazlasını Oku
Çin Daimi İkamet Vizesi (D)

Çin Daimi İkamet Vizesi (D)

ÇİN DAİMİ İKAMET VİZESİ (D) Çin Halk Cumhuriyetinde daimi ikamet amaçlı olarak seyahat etmek isteyen kişilerin başvurmaları gereken vize türüdür ...
Daha Fazlasını Oku
Çin Uzman Vizesi (R)

Çin Uzman Vizesi (R)

ÇİN UZMAN VİZESİ ( R ) Çin Uzman Vizesi ; Ülkenin ihtiyaç duyduğu yabancı uyruklu üst düzey yetenekler ya da ...
Daha Fazlasını Oku
Çin Transit Vizesi (G)

Çin Transit Vizesi (G)

ÇİN TRANSİT VİZESİ (G) Çin Halk Cumhuriyeti aktarmalı olarak yapılan uçuşlarda 24 saatten fazla transit süresi olması durumunda talep edilen ...
Daha Fazlasını Oku

Leave a Reply: