logo
Ligarba Turizm 1994 yılında kurulmuş IATA üyesi A grubu seyahat acentasıdır. Çin konsolosluğunun Yetkili vize acentası olan Ligarba Turizm, Tüm dünya vize işlemleri, Çin Vizesi, Uçak Bileti, Otel Rezerbasyonları, Yurtdışı Kültür ve Fuar Turları, MICE, Incentive turlar düzenlemektedir. Türk Çin Kültür Derneği kuruluşudur.
+902122917373
info@ligarbatravel.com

BİZİ TAKİP EDİN:

+90 212 291 73 73
Top
 

ÇİN YAKIN ZİYARET VİZESİ (S1-S2)

Çin Halk Cumhuriyetinde çalışma, eğitim-öğretim, gibi sebeplerden dolayı uzun süreli ikamet izni bulunan yabancı kişilerin, eşleri, çocukları, anne - babalarının kendilerini ziyaret etmeleri ve yanlarında 6 aydan uzun süreli kalmaları için başvurmaları gerekli vize türü S1; 6 aydan daha kısa süreli kalmak için başvurmaları gerekli olan vize türü ise S2'dir.

Çin Yakın Ziyaret Vizesi için Gerekli Belgeler

A - Başvuracak Kişinin Hazırlaması Gerekli Olan Belgeler

Pasaport
Başvuru tarihi itibari ile geçerlilik süresi 6 aydan fazla olan, ve en az iki boş vize sayfası bulunan yeni tip çipli bordo pasaportun aslı.
Fotoğraf ( 2 Adet )
Arka fonu beyaz, ön cepheden çekilmiş, kulaklar görünür, beyaz kıyafet ve gözlük olmayan, mat kağıda basılmış fotoğraf. Fotoğraf ölçüleri ve özellikleri için aşağıdaki örnek fotoğrafı inceleyiniz.
Adli Sicil Kaydı (Asıl)
Kişinin adli sicil durumunu gösterir adli sicil kaydı. Adli sicil kaydı belgesinde ayrıca ARŞİV KAYDI da belirtilmeli, adliyeden alınmış orijinal kaşeli ve ıslak imzalı olmalıdır. E-devletten alınan adli sicil kayıtları geçerli değildir.
Evlilik Cüzdanı (Fotokopi)
Çin'e seyahat edecek kişi eşini ziyaret etmeye gidiyorsa evlilik cüzdanı fotokopisini sunmalıdır.
Nüfus Cüzdanı ( Fotokopi)
Başvuran kişiye ait, renkli veya fotoğrafın ve üzerindeki bilgilerin net göründüğü nüfus cüzdanı fotokopisi.
Banka Hesap Cüzdanı (Asıl)
Bankaya en güncel durumu işletilmiş, içinde 10.000 TL veya karşılığı döviz bulunan banka hesap cüzdanı aslı, veya banka tarafından kaşelenip imzalanmış, kişinin bankadaki mevduat durumunu gösterir hesap döküm belgesi. Hesap döküm belgesi asıl olmalı ve imza yetkisine sahip kişinin imza sirküleri eklenmiş olmalı.
Nüfus Kayıt Örneği (Asıl)
Vukuatlı nüfus kayıt örneğinin aslı sunulmalıdır.
Çin Nüfus Cüzdanı veya Eski Çin Pasaport Fotokopisi
Vize başvurusunda bulunacak kişi Çin asıllı ise Çin Nüfus cüzdanını veya eski Çin pasaportunun kopyasını sunmalıdır.
İkametgah Belgesi / Senedi (Aslı)
Kişinin ikamet durumunu gösterir İkametgah senedinin aslı.

B - Çin'den Davet Eden Kişinin Hazırlaması Gerekli Belgeler

Davet Mektubu
Çin'de çalışma, eğitim vb. sebeplerle ikameti bulunan kişinin davet etmiş olduğu yakınına göndereceği davet mektubu veya kişinin çalışmakta olduğu firmadan alacağı resmi davetiye.
Pasaport ( Fotokopi )
Çin'de davet eden kişinin pasaport fotokopisi
Çalışma ve Oturma İzinler ( Fotokopi)
Çin'den davet eden kişiye ait Oturma ve Çalışma izin kopyaları
Dilekçe (Fotokopi)
Çin'den davet eden kişi tarafından kendi el yazısı ile yazılmış, davet ettiği yakının adı - soyadı, pasaport numarası, kalacağı adresi ve kalacağı süreyi belirtir İNGİLİZCE yazılmış dilekçe.
Şirket Evrakları (Fotokopi)
Çin'den davet eden kişinin çalıştığı firmaya ait, iş yeri lisansı vb. dokümanlar.
Adres Belgeleri (Fotokopi)
Çin'den davet eden kişinin kaldığı yer ile ilgili belgeler ( kira kontratı, tapu vs.)

Çin Yakın Ziyaret Vizesi için Gerekli Doküman Örnekleri

ÇİN YAKIN ZİYARET VİZE ÜCRETLERİ

Vize TürüKDV HariçKDV Dahil
Tek Girişli Vize161 USD170 USD
Çift Girişli Vize190 USD199 USD
6 Ay Çok Girişli 219 USD228 USD
1 Yıl Çok Girişli 298 USD307 USD
Bir sonraki duyuruya kadar sadece tek giriş vize verilecektir.

KONSOLOSLUK GİRİŞ / ÇIKIŞ GÜNLERİ

Konsolosluk GirişKonsolosluk Çıkış
PazartesiBir Sonraki Salı
SalıBir Sonraki Çarşamba
ÇarşambaBir Sonraki Perşembe
PerşembeBir Sonraki Cuma
Cumaİki Sonraki Pazartesi

DİĞER ÇİN VİZESİ TÜRLERİ

Ticari Çin Vizesi (M)

Ticari Çin Vizesi (M)

TİCARİ ÇİN VİZESİ (M) Ticari Çin Vizesi (M); Çin Halk Cumhuriyetine yapılacak olan iş ve ticari seyahatler için başvurulması gerekli ...
Daha Fazlasını Oku
Turistik Çin Vizesi (L)

Turistik Çin Vizesi (L)

TURİSTİK ÇİN VİZESİ (L) Turistik Çin Vizesi (L); Çin Halk Cumhuriyetine turistik amaçlı olarak seyahat edecek kişilere verilen vize türüdür ...
Daha Fazlasını Oku
Çin Çalışma Vizesi (Z)

Çin Çalışma Vizesi (Z)

ÇİN ÇALIŞMA VİZESİ (Z) Çin Çalışma Vizesi (Z); Çin Halk Cumhuriyeti sınırları içerisinde çalışma amaçlı olarak seyahat edecek olan kişilerin ...
Daha Fazlasını Oku
Çin Öğrenci Vizesi (X1-X2)

Çin Öğrenci Vizesi (X1-X2)

ÇİN ÖĞRENCİ VİZESİ (X1-X2) Çin Halk Cumhuriyetine eğitim amaçlı olarak seyahat etmek isteyen kişilerin başvuru yapması gereken vize türüdür. Eğitim ...
Daha Fazlasını Oku
Çin Mürettebat Vizesi (C)

Çin Mürettebat Vizesi (C)

ÇİN MÜRETTEBAT VİZESİ (C) Çin Mürettebat Vizesi; hava, kara ve deniz firmalarında mürettebat olarak çalışan; uluslararası tren taşımacılığı, havacılık, denizcilik ...
Daha Fazlasını Oku
Çin Grup Vizesi (L)

Çin Grup Vizesi (L)

ÇİN GRUP VİZESİ (L) Türkiye'den yurtdışına tur düzenleme yetkisi olan Türsab'a bağlı A grubu seyahat acentalarının Çin Halk Cumhuriyetine düzenleyecekleri ...
Daha Fazlasını Oku
Çinli Akraba Ziyaret Vizesi (Q)

Çinli Akraba Ziyaret Vizesi (Q)

ÇİNLİ AKRABA ZİYARET VİZESİ (Q1-Q2) Çin Akraba Ziyaret Vizesi(Q) , Aile bütünlüğünden yola çıkarak; Çin'de ikamet etmek isteyen Çin vatandaşı ...
Daha Fazlasını Oku
Çin Staj Vizesi (F)

Çin Staj Vizesi (F)

ÇİN STAJ VİZESİ (F) Çin Halk Cumhuriyetinde herhangi bir kurum veya kuruluşta staj yapmak amacı ile gitmek isteyen kişilerin başvurmaları ...
Daha Fazlasını Oku
Çin Basın Vizesi (J1-J2)

Çin Basın Vizesi (J1-J2)

ÇİN BASIN VİZESİ (J1-J2) Çin Halk Cumhuriyetinde basın kuruluşlarının uzun süreli ikamet eden yabancı personelleri için verilen vize türü J1'dir ...
Daha Fazlasını Oku
Çin Daimi İkamet Vizesi (D)

Çin Daimi İkamet Vizesi (D)

ÇİN DAİMİ İKAMET VİZESİ (D) Çin Halk Cumhuriyetinde daimi ikamet amaçlı olarak seyahat etmek isteyen kişilerin başvurmaları gereken vize türüdür ...
Daha Fazlasını Oku
Çin Uzman Vizesi (R)

Çin Uzman Vizesi (R)

ÇİN UZMAN VİZESİ ( R ) Çin Uzman Vizesi ; Ülkenin ihtiyaç duyduğu yabancı uyruklu üst düzey yetenekler ya da ...
Daha Fazlasını Oku
Çin Transit Vizesi (G)

Çin Transit Vizesi (G)

ÇİN TRANSİT VİZESİ (G) Çin Halk Cumhuriyeti aktarmalı olarak yapılan uçuşlarda 24 saatten fazla transit süresi olması durumunda talep edilen ...
Daha Fazlasını Oku

Leave a Reply: