logo
Ligarba Turizm 1994 yılında kurulmuş IATA üyesi A grubu seyahat acentasıdır. Çin konsolosluğunun Yetkili vize acentası olan Ligarba Turizm, Tüm dünya vize işlemleri, Çin Vizesi, Uçak Bileti, Otel Rezerbasyonları, Yurtdışı Kültür ve Fuar Turları, MICE, Incentive turlar düzenlemektedir. Türk Çin Kültür Derneği kuruluşudur.
+902122917373
info@ligarbatravel.com

BİZİ TAKİP EDİN:

+90 212 291 73 73
Top
 

ÇİN GRUP VİZESİ (L)

Türkiye'den yurtdışına tur düzenleme yetkisi olan Türsab'a bağlı A grubu seyahat acentalarının Çin Halk Cumhuriyetine düzenleyecekleri gruplar için başvurmaları gerekli olan vize türüdür. Grup vizesi minimum 5 kişi için başvurulabilmekte olup, grup üyelerinin pasaportlarına vize tatbik edilmez. Gümrük girişinde ve çıkışında gümrüğe teslim edilmek üzere grup liderine 2 nüsha vize verilir. Bundan dolayıdır ki, grup üyelerinin beraber hareket etmesi gerekmektedir. Grupa dahil olmuş birisi, gruptan erken veya geç dönemez.

Çin Grup Vizesi için Gerekli Belgeler

A - Tura Katılacak olan Kişilerin Hazırlaması Gerekli Belgeler

Pasaport
Başvuru tarihi itibari ile geçerlilik süresi 6 aydan fazla olan, ve en az iki boş vize sayfası bulunan yeni tip çipli bordo pasaportun aslı.
Fotoğraf ( 2 Adet )
Arka fonu beyaz, ön cepheden çekilmiş, kulaklar görünür, beyaz kıyafet ve gözlük olmayan, mat kağıda basılmış fotoğraf. Fotoğraf ölçüleri ve özellikleri için aşağıdaki örnek fotoğrafı inceleyiniz.
Nüfus Cüzdanı ( Fotokopi)
Başvuran kişiye ait, renkli veya fotoğrafın ve üzerindeki bilgilerin net göründüğü nüfus cüzdanı fotokopisi.

ÖZEL DURUMLAR:

* Gruba katılan kişi öğrenci ise; Öğrenci Belgesi ve Arşiv kaydı da belirtilmiş Adli Sicil Kaydını da sunmalıdır.
* Gruba katılan kişi ev hanımı ise; Arşiv kaydı da belirtilmiş Adli Sicil kaydı sunmalıdır.
* Gruba katılan kişi çalışan ise; 4A Hizmet dökümü ve Arşiv kaydı da belirtilmiş Adli Sicil Kaydı da sunulmalıdır.

ÖNEMLİ NOT:

ÇALIŞANLAR İÇİNDE İLK DEFA ÇİN'E GİDEN VEYA DİĞER ÜLKELERDEN RET ALMIŞ KİŞİLER AYRICA;

Şirket antetli kağıdına hazırlanmış dilekçe Aslı. Örnek dilekçe aşağıdadır.
Şirkette çalıştığına dair noterden beyanname
Son 6 aya ait Şirket faaliyet belgesinin aslı
2016 yılı işlenmiş şirket vergi levhası kopyası
4A Hizmet Dökümü
İşe giriş bildirgesi aslı
Grup Davet Mektubu ( Fotokopi - Çin'den)
Turu Çin'de karşılayacak seyahat acentasının Çin Turizm Bürosundan almış olduğu bar kodlu grup davetiyesi kopyası. Örnek davet mektubu aşağıdadır.
Acenta Davetiyesi ( Fotokopi - Çin'den)
Çin'de turu karşılayacak olan acentanın antetli kağıdına yazılmış olan; isim listesi, tur programı ve otel ve konaklama bilgilerini içeren acenta davet mektubunun kopyası. Örnek davetiye aşağıdadır.
Seyahat Acentası İşletme Belgesi ( Fotokopi)
Turu düzenleyen seyahat acentasına ait Türsab A Grubu Seyahat Acentası İşletme Belgesi kopyası
Faaliyet Belgesi ( Aslı )
Turu düzenleyen seyahat acentasının son 6 ay içerisinde alınmış faaliyet belgesinin aslı.
Sicil Gazetesi ( Fotokopi)
Turu düzenleyen seyahat acentasının sicil gazete kopyası
Vergi Levhası ( Fotokopi)
Turu düzenleyen seyahat acentasının 2016 yılı işlenmiş vergi levhası kopyası
Tur Programı
Turu düzenleyen seyahat acentasının antetli kağıdına yazılmış detaylı tur programı. Tur programında hangi otellerde konaklanılacağı, hangi şehirde hangi tarihlerde ne kadar süre kalınacağı net şekilde yazılmalıdır.
Otel - Uçak Bileti Rezervasyonları
Gruba katılan her kişi adına otel ve uçak bileti rezervasyonu yapılmalıdır. Çin'de konaklanılacak olan odalama listeleri de eklenmelidir.
Vize Talep Dilekçesi ( Asıl )
Turu düzenleyecek olan seyahat acentasının antetli kağıdına yazılmış, tur katılımcı listesini de içeren vize talep dilekçesinin aslı.
İş Lisans Belgesi ( Fotokopi - Çinden)
Çin'de turu karşılayacak olan seyahat acentasına ait İş Lisans Belge kopyası. Örnek belge aşağıdadır.
ID Kart Kopyası ( Fotokopi - Çin'den)
Çin'de turu karşılayacak olan seyahat acentasının yetkilisine ait ID Kart kopyası. Örnek kimlik aşağıdadır.

Grup Vizesi için Gerekli Doküman Örnekleri

ÇİN GRUP VİZE ÜCRETLERİ

Vize TürüKDV HariçKDV Dahil
Tek Girişli Vize161 USD170 USD
Çift Girişli Vize190 USD199 USD
6 Ay Çok Girişli 219 USD228 USD
1 Yıl Çok Girişli 298 USD307 USD
Bir sonraki duyuruya kadar sadece tek giriş vize verilecektir.

KONSOLOSLUK GİRİŞ / ÇIKIŞ GÜNLERİ

Konsolosluk GirişKonsolosluk Çıkış
PazartesiBir Sonraki Salı
SalıBir Sonraki Çarşamba
ÇarşambaBir Sonraki Perşembe
PerşembeBir Sonraki Cuma
Cumaİki Sonraki Pazartesi

DİĞER ÇİN VİZE TÜRLERİ

Ticari Çin Vizesi (M)

Ticari Çin Vizesi (M)

TİCARİ ÇİN VİZESİ (M) Ticari Çin Vizesi (M); Çin Halk Cumhuriyetine yapılacak olan iş ve ticari seyahatler için başvurulması gerekli ...
Daha Fazlasını Oku
Turistik Çin Vizesi (L)

Turistik Çin Vizesi (L)

TURİSTİK ÇİN VİZESİ (L) Turistik Çin Vizesi (L); Çin Halk Cumhuriyetine turistik amaçlı olarak seyahat edecek kişilere verilen vize türüdür ...
Daha Fazlasını Oku
Çin Çalışma Vizesi (Z)

Çin Çalışma Vizesi (Z)

ÇİN ÇALIŞMA VİZESİ (Z) Çin Çalışma Vizesi (Z); Çin Halk Cumhuriyeti sınırları içerisinde çalışma amaçlı olarak seyahat edecek olan kişilerin ...
Daha Fazlasını Oku
Çin Öğrenci Vizesi (X1-X2)

Çin Öğrenci Vizesi (X1-X2)

ÇİN ÖĞRENCİ VİZESİ (X1-X2) Çin Halk Cumhuriyetine eğitim amaçlı olarak seyahat etmek isteyen kişilerin başvuru yapması gereken vize türüdür. Eğitim ...
Daha Fazlasını Oku
Çin Mürettebat Vizesi (C)

Çin Mürettebat Vizesi (C)

ÇİN MÜRETTEBAT VİZESİ (C) Çin Mürettebat Vizesi; hava, kara ve deniz firmalarında mürettebat olarak çalışan; uluslararası tren taşımacılığı, havacılık, denizcilik ...
Daha Fazlasını Oku
Çin Yakın Ziyaret Vizesi (S1-S2)

Çin Yakın Ziyaret Vizesi (S1-S2)

ÇİN YAKIN ZİYARET VİZESİ (S1-S2) Çin Halk Cumhuriyetinde çalışma, eğitim-öğretim, gibi sebeplerden dolayı uzun süreli ikamet izni bulunan yabancı kişilerin, ...
Daha Fazlasını Oku
Çinli Akraba Ziyaret Vizesi (Q)

Çinli Akraba Ziyaret Vizesi (Q)

ÇİNLİ AKRABA ZİYARET VİZESİ (Q1-Q2) Çin Akraba Ziyaret Vizesi(Q) , Aile bütünlüğünden yola çıkarak; Çin'de ikamet etmek isteyen Çin vatandaşı ...
Daha Fazlasını Oku
Çin Staj Vizesi (F)

Çin Staj Vizesi (F)

ÇİN STAJ VİZESİ (F) Çin Halk Cumhuriyetinde herhangi bir kurum veya kuruluşta staj yapmak amacı ile gitmek isteyen kişilerin başvurmaları ...
Daha Fazlasını Oku
Çin Basın Vizesi (J1-J2)

Çin Basın Vizesi (J1-J2)

ÇİN BASIN VİZESİ (J1-J2) Çin Halk Cumhuriyetinde basın kuruluşlarının uzun süreli ikamet eden yabancı personelleri için verilen vize türü J1'dir ...
Daha Fazlasını Oku
Çin Daimi İkamet Vizesi (D)

Çin Daimi İkamet Vizesi (D)

ÇİN DAİMİ İKAMET VİZESİ (D) Çin Halk Cumhuriyetinde daimi ikamet amaçlı olarak seyahat etmek isteyen kişilerin başvurmaları gereken vize türüdür ...
Daha Fazlasını Oku
Çin Uzman Vizesi (R)

Çin Uzman Vizesi (R)

ÇİN UZMAN VİZESİ ( R ) Çin Uzman Vizesi ; Ülkenin ihtiyaç duyduğu yabancı uyruklu üst düzey yetenekler ya da ...
Daha Fazlasını Oku
Çin Transit Vizesi (G)

Çin Transit Vizesi (G)

ÇİN TRANSİT VİZESİ (G) Çin Halk Cumhuriyeti aktarmalı olarak yapılan uçuşlarda 24 saatten fazla transit süresi olması durumunda talep edilen ...
Daha Fazlasını Oku

Leave a Reply: